Viata romanului Christian Gheorghe este demna de film. A plecat din comunismul din Romania si a ajuns la inceputul anilor `90 in SUA, nu vorbea engleza si avea doar 26 de dolari in buzunar. Acum, ruleaza afaceri de sute de milioane de dolari.

La inceput a locuit intr-un hostel si era sofer de limuzina pentru a se intretine, scrie Business Insider. Astazi, lucreaza la cel de-al patrulea startup, dupa ce le-a vandut pe celelalte trei deschise anterior, inclusiv OutlookSoft, vanduta catre compania germana SAP AG, producator de software si tehnologie pentru afaceri, pentru 500 de milioane de dolari.

Traiectoria vietii sale, inceputa in comunismul romanesc si ajunsa pana la SUA, este de-a dreptul impresionanta. In Romania si-a castigat existenta din vanzarea de casete audio si a invatat putina engleza din melodiile de pe acestea.

Tot din vanzarea de casete audio si-a cumparat un PC, la pretul unui salariu pe un an de zile.

„Oamenii m-au intrebat, esti nebun?”, spune acesta razand.

Citeste si:
[VIDEO] Locul in care politicienii romani se intalnesc cu urangutani
VIDEO Locul in care...

Singur a invatat sa utilizeze masinaria.

Ulterior, a facut un master in inginerie mecanica, invatand astfel informatica. Calificarea nu i-a fost insa recunoascuta in SUA. Astfel, s-a angajat ca sofer de limuzina si l-a intalnit intr-una din cursele sale pe Andrew Saxe, cel care avea sa il lanseze in cariera. Saxe, care conducea o companie de software, a aflat in timpul cursei despre interesul lui Gheorghe pentru calcultatoare si l-a invitat la biroul sau.

Acesta l-a angajat pe roman si impreuna au construit o companie de “big data”, pe care au vandut-o catre Experian, unde Christian Gheorghe a devenit mai tarziu director tehnologic pentru cativa ani.

Romanul a lansat apoi al doilea startup, Tian, si a fuzionat cu o companie numita OutlookSoft. Mai tarziu, SAP a cumparat firma care realiza big data pentru analiza de business, iar Christian Gheorghe a devenit pentru cativa ani din nou director tehnologic.

Citeste si:
SUA investeste 1 mld dolari in tarile Initiativei Celor Trei Mari
SUA investeste 1 miliard de...

In urma cu patru ani, Christian Gheorghe a mai lansat un startup, Tidemark, care se anunta un nou succes. Compania se ocupa de asemenea de analiza de business, insa pentru epoca moderna, programele fiind rulate pe tableta si in cloud.

La 18 luni de la lansarea produselor, Tidemark tinteste venituri de 45 milioane de dolari, in crestere cu 300%.

Sursa foto: http://www.experian.com/

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Start Up »Citeste si
Moscova acuză SUA de propagandă anti-rusă în Europa de Est
Setari Cookie-uri