EIT Health deschide astazi perioada de depunere a candidaturilor pentru trei competitii dedicate startup-urilor, cu granturi in valoare de 135.000 euro pentru inovatorii din domeniul sanatatii care doresc sa-si transforme ideile inovatoare in solutii comercializabile.

InnoStars Awards, European Health Catapult si HeadStart Funding sunt programe de instruire si de accelerare de business ale EIT Health, care sprijina companiile sau echipele inovatoare in lansarea propriilor afaceri si le ghideaza in procesul de dezvoltare a afacerilor si de intrare pe piata internationala, prin valorificarea potentialului extraordinar de inovare si a cunostintelor de piata din reteaua sa de companii europene de top in domeniul sanatatii si farmaceutic, universitati de stiinte naturale si institutii de cercetare.

Programul competitional si de instruire European Health Catapult, avand termenul limita de depunere a candidaturilor pe data de 27 aprilie, se adreseaza intreprinderilor mici si foarte mici (<50 de angajati), companiilor externalizate (spin-offs) si startup-urilor deja incadrate in domeniile tehnologie medicala/biotehnologie/sanatate digitala.

Programul dezvolta planul de afaceri al companiilor, abilitatile de negociere si prezentare si ofera acces la reteaua de investitori internationali EIT Health Investors Network. Cele mai bune 15 companii pot participa la un bootcamp de 2 zile pentru a-si dezvolta abilitatile antreprenoriale si de pitching, primii 9 finalisti regionali primind finantare non-dilutive (fara emisiune de actiuni) in valoare de 35.000 euro. Finalistii sesiunii de prezentari din luna noiembrie vor participa la EIT Health Summit din Londra, unde primii 3 din fiecare categorie vor primi 20.000 euro, 15.000 euro si respectiv 10.000 euro.

HeadStart Funding, avand perioada de depunere a candidaturilor, de asemenea, pana la data de 27 aprilie, se adreseaza companiilor nou infiintate si IMM-urilor, care isi propun dezvoltarea de noi produse si servicii legate de o viata sanatoasa, imbatranirea activa si servicii medicale imbunatatite. Programul sprijina candidatii in parcurgerea etapelor catre patrunderea pe piata si scurtarea timpului necesar introducerii pe piata a produselor si serviciilor inovatoare, ajuta la verificarea nevoii/beneficiului produsului/serviciului pentru utilizatori/clienti/platitori/parteneri si creste posibilitatea de a atrage investitii private suplimentare.

InnoStars Awards se adreseaza intreprinderilor mici si foarte mici, companiilor externalizate (spin-offs) si startup-urilor din sectoarele de sanatate si IT care au deja un prototip sau un MVP (minimum viable product), acestea putand sa isi depuna candidaturile pana la data de 15 mai. Candidatii admisi vor beneficia de consiliere si cursuri de formare, finantare non-dilutive in valoare de 8.000 euro pentru dezvoltarea afacerilor, validarea produselor, elaborarea planurilor de afaceri si vor avea parte de o experienta antreprenoriala reala in ceea ce priveste modul de prezentare a afacerii in fata unui grup de experti. Echipele care se vor situa pe primele 3 locuri in urma sesiunii de prezentari, vor castiga 60.000 euro pentru a dezvolta un MVP sau un prototip.

EIT Health ofera cursuri de formare pentru startup-uri

Smart Ageing Bootcamp, cu o durata de 3 saptamani, este un program european de validare care se axeaza pe produsele sau serviciile destinate imbunatatirii vietii persoanelor in varsta, vizand clienti cu varsta de peste 50 de ani. Solutiile pot face parte din domenii precum tehnologia medicala, biotehnologia sau sanatatea digitala si pot implica auto-gestionarea sanatatii, interventia asupra stilului de viata, depasirea pierderilor functionale si tratarea si gestionarea bolilor cronice. Formarea presupune 11 etape pentru intalniri cu clientii, startup-urile si investitorii si totalizeaza peste 500 de intalniri.

Venture Lab este un program accelerator de patru luni, care se desfasoara in Budapesta, dedicat echipelor si IMM-urilor aflate in faza de concept, din domeniul biotehnologiei, tehnologiei medicale, e-sanatatii, stiintelor naturale si asistentei medicale. In mod ideal, proiectele sprijinite se afla in etapa de pre-incubatie, incubatie sau dezvoltare timpurie. Scopul instruirii este dezvoltarea competentelor de business individuale si in echipa si furnizarea de formare si educatie in domeniul cercetarii, in vederea dezvoltarii oportunitatilor de afaceri.

Go2China este un program pentru startup-urile mature si IMM-urile care vizeaza China. Programul ofera cunostinte privilegiate, acces la CR-uri, factori cheie de luare a deciziilor si reprezentanti de nivel inalt ai guvernului din Shenzhen. Termenul limita de depunere a candidaturilor este 14 mai.

EIT Health – sustinuta de Comitetul European si Institutul European de Inovare si Tehnologie (EIT) - este una dintre cele mai mari initiative din domeniul sanatatii din lume.

Sursa foto: Shutterstock / Rawpixel.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri