Pe langa carti si podcasturi de specialitate, o alta modalitate de a te inspira sunt filmele si serialele de televiziune. Din fiecare poveste poti extrage un sfat, o recomandare sau poti rezona cu un personaj si situatie. Iata cateva productii europene care sa te motiveze, potrivit entrepreneur.com.

Coco Before Chanel

Coco Before Chanel

Coco Chanel a avut o poveste de viata impresionanta, reusind sa creeze un imperiu al modei pornind de la crearea de palarii. Orfana fiind, Coco Chanel, pe numele sau real Gabrielle Bonheur Chanel, invata sa coasa in orfelinatul in care creste. De-a lungul timpului are mai mai multe joburi fara nicio legatura cu industria de moda, precum cantareata de cabaret, dar ramane perseverenta in a-si indeplini dorinta de a fi un designer de succes.

In cativa ani, stilul lui Chanel a revolutionat industria modei, iar spre finalul anilor '20, brand-ul Chanel cuprindea o casa de moda, o afacere cu textile, o linie de parfumuri si un atelier pentru bijuterii de efect. Din 1918 si-a deschis casa de moda, la Paris, pe Rue Cambon, unde se afla si astazi.

La Casa de Papel

La Casa de Papel

“La Casa de Papel” a fost cel mai urmarit serial strain in cadrul Netflix. Show-ul spaniol spune povestea unui grup de infractori care au un plan foarte bine pus la punct pentru o jefui o institutie financiara. “La Casa de Papel” este recomandat antreprenorilori care pot vedea executia acestui plan, ce poate devia, cum reactionezi in situatii de criza, dar si cum iti recrutezi si pregatesti oamenii, in functie de abilitatile fiecaruia.

The Chorus

The Chorus

Una dintre cele mai apreciate povesti, “The Chorus” spune povestea directorului unei scoli populate de delincventi si orfani. Plictisiti si pusi pe cearta, elevii se inscriu in corul pe care directorul il infiinteaza si cu ajutorul caruia reuseste sa transfome complet scoala, instaurand disciplina si bune maniere in randul studentilor. Filmul este o alegere potrivita pentru antreprenorii care vor sa stie cum sa gestioneze relatiile cu angajatii.

Intouchables

Intouchables

Inspirat din viata reala, “Intouchables” ne arata cat de important este sa inveti mereu de la cei din jur, sa profiti de fiecare oportunitate si sa traiesti clipa. Filmul ne prezinta un om instarit numit Philippe a carui viata ia o intorsatura urata cand, in urma unui accident, ramane imobilizat intr-un carucior cu rotile pentru restul vietii sale. Phillipe gaseste speranta si fericirea dupa ce o intalneste pe ingrijitoarea sa, Driss, care este mereu vesela. Pana la finalul filmului, Phillipe isi transforma mindsetul de la “nicio femeie nu ma va iubi” la “pot face orice vreau”.

Bicycle Thieves

Bicycle Thieves

“Bicycle Thieves” este considerat unul dintre cele mai bune filme realizate vreodata. Filmul italian din 1948 spune povestea lui Antonio, un tata care isi pierde bicicleta de care depindea naveta sa catre locul de munca. Impreuna cu fiul sau porneste in cautarea acesteia. Filmul arata schimbarile brutale din viata omului de rand si este un exemplu perfect pentru a ilustra realitatea nefiltrata de care antreprenorii au nevoie pentru a ramane motivati si perseverenti in munca lor.