Intr-o lume tot mai tehnologizata, in care poti lucra oricand, de oriunde, pe piata muncii ia tot mai multa amploare fenomenul lucrului de la distanta. Vorbim despre “nomazii digitali”, in special in randul tinerilor, care prefera sa se plimbe si sa lucreze de oriunde de pe glob, in fata unui laptop. Programul si-l fac ei, in functie de sarcinile pe care le au de indeplinit si timpul pe care il au la dispozitie. Tot singuri isi stabilesc programul, atat freelancerii cat si antreprenorii.

Simona Decuseara, sales & marketing manager Epson Romania si Bulgaria, ofera sfaturi de la si pentru antreprenori.

Acest segment – de antreprenoriat – castiga tot mai mult teren. In Romania sunt inregistrati oficial peste 1,7 milioane de lucratori pe cont propriu, potrivit Institutului National de Statistica. Tot INS arata ca peste 40% dintre patroni abia se descurca cu cheltuielile, au restante la facturile de intretinere si nu numai. Ei trebuie sa actioneze mereu eficient, sa gaseasca solutii cu un minimum de costuri si riscuri si sa le tina sub control. Dar cum sa reuseasca toti, in conditiile in care 1 din 3 antreprenori a declarat ca nu isi plateste la timp telefonul si 1 din 10 are datorii la banca?

In Romania, fondurile proprii raman principala sursa de finantare pentru 79% din start-up-uri si o treime dintre aceste afaceri nu reusesc sa atinga al doilea an de activitate, potrivit Barometrului afacerilor de tip startup din Romania, realizat de EyRomania. In 2019, media veniturilor generate de startup-uri a scazut la 917 euro, fata de 2017, cand depasea usor 1.000 de euro. Datele arata ca prioritatile principale ale oamenilor de afaceri sunt reducerea costurilor (27%) si cresterea productivitatii (26%).

Poti anticipa, dar niciodata pe deplin, toate cheltuielile neprevazute care pot aparea. Recent, la o intalnire cu antreprenori, acestia povesteau despre provocarile pe care le-au intampinat la inceput de drum, pe cont propriu. Tot timpul se umple lista de facut, cumparat, cheltuit. Cu astfel de experiente adunate in timp, patronii au ajuns la concluzia ca este bine sa apelezi la servicii si produse fiabile, cu cost de exploatare redus, desi investitia initiala iti poate depasi bugetul planificat. Potrivit unor antreprenori cu experienta, merita sa cumperi produse de calitate, ceva mai scumpe, care, pe termen lung, dovedesc ca isi merita banii si au costuri mici de exploatare. Un exemplu este reprezentat de imprimantele Epson EcoTank care sustin o productivitate mai mare, la o viteza mai ridicata, cu un consum de electricitate extrem de redus (95% mai putin consum energie electrica fata de imprimantele laser) si costuri de exploatare mici (pana la 50% economie, in 3 ani, fata de imprimantele laser).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri