Am reinventat statul degeaba, astfel încât să părem ocupați chiar și atunci când nu facem nimic.Să fim ocupați a devenit o modă.

Opinie scrisă de Răzvan Căzănescu, expert în antreprenoriat și fondatorul TBF.

Cumva pe parcursul anilor am observat că dacă ne comportăm ca și cum am fi extrem de ocupați, atunci vom fi văzuți ca oameni serioși, ca oameni muncitori, ca oameni de valoare.

Dar asta este ca și cum am spune că un chirurg este foarte bun doar pentru că taie foarte multă carne. Însă asta abia dacă îl face un măcelar bun.Cumva am pierdut scopul din vedere.

Nu mai suntem ocupați pentru că lucrăm la ceva foarte important, care necesită multă energie. Doar suntem ocupați pentru a putea spune altora cât de ocupați suntem, să nu fim mai prejos.

Am observat că acum este o rușine profundă să spui că nu faci nimic, deși este un lucru omenesc și absolut normal, de care avem foarte mare nevoie.

Dar nu. Am găsit alte cuvinte, mai pompoase, care să arate în exterior că și atunci când nu facem nimic, de fapt facem ceva. Nu stăm degeaba: analizăm. Nu pierdem vremea: ne relaxăm activ. Nu că nu ne gândim la nimic: medităm.

Prea multă rușine pentru un lucru absolut normal... să stăm degeaba.

Sursa foto: TBF

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri