Primarul municipiului Constanta, Radu Mazare, continua demersurile pentru vanzarea Cazinoului si a anuntat, luni, ca a inceput procedurile de evaluare, iar pana in prezent a primit si cateva intentii de cumparare.
"Cazinoul il scot la vanzare, am inceput procedurile de evaluare si imi doresc din tot sufletul sa il vindem. (...) Am primit cateva intentii de cumparare, asta ar insemna sa luam niste bani la buget, sa faca investitia in Cazino si sa functioneze ca si cazino, iar cladirea respectiva sa redevina un simbol al Constantei. Deocamdata, este o cazatura, iar noi nu putem baga banii acolo”, a declarat Radu Mazare, la finalul sedintei extraordinare de Consiliu Local, citat de Mediafax.

Primarul a mai spus ca este dispus sa transfere Cazinoul catre Prefectura Constanta, dupa ce prefectul Claudiu Palaz i-a adresat, in urma cu aproximativ doua saptamani, o scrisoare deschisa prin care isi manifesta dezaprobarea fata de intentia de a vinde Cazinoul si il asigura pe edil ca se va opune eventualei tranzactii.

"Acum aflasem ca prefectul cu numele scris pe usa masinii vrea sa se bage in seama. I-am spus ca daca are bani de investit si daca se pricepe, cedez Cazinoul gratuit la Prefectura”, a mai spus Mazare.

El a precizat ca aceasta cladire apartine de zece ani Primariei Constanta.

"Cazinoul este al Primariei, a fost castigat de mine in instanta. El apartinea unei firme private, iar in 2001 l-am castigat definitiv si irevocabil la Inalta Curte”, a mai spus Mazare.

Consilierii locali au votat, in 16 mai, un proiect de hotarare privind constatarea incetarii contractului incheiat de municipiul Constanta cu SC Queen Investments SRL, firma care concesionase Cazinoul Constanta in urma cu patru ani.

"Sa dea Dumnezeu sa vina cineva sa vrea sa il cumpere, sa investeasca in el si sa-l faca functional. Municipalitatea nu poate sa tina cazinouri. Il vindem. Nu stiu cu cat, o sa spuna evaluatorii, dar nu gasesc pe nimeni. Daca gasiti pe cineva puteti spune public ca Mazare si consilierii vor sa vanda cazinoul din Constanta. Sa dea Dumnezeu sa-l cumpere vreun arab bogat sau vreun turc care se ocupa de cazinouri. Pana atunci il mentinem cu banuti putini cat sa nu cada, sa nu se degradeze. Nu pot sa ma apuc sa fac cazinouri, nici salon de nunti. Pana acum, din cati oameni cu bani cunosc, nici unul nu a fost interesat in a prelua acest simbol al Constantei”, spunea primarul Radu Mazare.

Ulterior, prefectul de Constanta, Claudiu Palaz, i-a adresat o scrisoare primarului Radu Mazare, prin care isi exprima nemultumirea fata de decizia acestuia de a vinde cazinoul din Constanta, spunand ca Mazare nu pretuieste valorile culturale si ca acesta confunda cazinoul cu un local de jocuri de noroc.

In finalul documentului, prefectul Claudiu Palaz il asigura pe primarul Constantei ca se va opune vanzarii cazinoului.
Contractul dintre Primaria Constanta si Queen Investments SRL, incheiat in anul 2007, prevedea concesionarea cazinoului pe o perioada de 49 de ani, cu drept de prelungire, municipalitatea Constanta urmand sa primeasca anual 140.000 de euro.

Ministrul Culturii, Kelemen Hunor, a declarat, intr-un interviu pentru Mediafax, ca, daca Primaria Constantei va cere oficial ministerului sa se pronunte in legatura cu dreptul de preemtiune la vanzarea cazinoului din Constanta, se va discuta in Guvern despre fonduri si o destinatie a localului.

Cazinoul Constanta este unul dintre cele mai cunoscute monumente istorice din Romania. Cladirea a fost construita din bani publici in perioada 1903 - 1910, arhitectul lucrarii fiind Daniel Renard, roman de origine elvetiana. Inaugurarea oficiala a Cazinoului Constanta a avut loc in 1911.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri