În octombrie, primul restaurant din Italia care oferă un meniu conceput pentru câini și-a deschis porțile în cartierul Ponte Milvio din Roma. Odată cu această veste, capitala Italiei va crește cu siguranță în rândurile celor mai prietenoase orașe cu câinii din lume, în cazul în care întocmește cineva o astfel de listă.

Numit Fiuto, care este un termen italian pentru simțul mirosului unui animal, restaurantul își propune nu să întâmpine câinele cu un bol de boabe uscate cumpărate din magazin, ci să le ofere cu adevărat (și proprietarilor lor) o experiență memorabilă și plăcută, adaptată gusturilor lor, notează The Mayor.

Se spune că mulți proprietari de câini și câinii lor seamănă. Așadar, este firesc ca proprietarii de câini gurmanzi să aibă o grijă deosebită de modul în care își hrănesc animalele de companie.

De aceea, Fiuto are două bucătării separate și două meniuri separate - unul pentru câini și altul pentru oameni. Într-un fel, este un loc în care oamenii și animalele se pot simți ca niște adevărați egali.

La fel ca orice meniu de restaurant din Italia, cel pentru câini oferă o gamă largă de aperitive, mese principale, deserturi și băuturi. Și da, chiar și alergenii sunt descriși în partea de jos.

Opțiunile pentru felul principal, de exemplu, cu prețuri cuprinse între 10 și 22 de euro, în funcție de mărimea porției, includ nuggets de pui și piure de cartofi; mușchi de porc cu dovlecei și morcovi julienne; cod cu ricotta și dovlecei fierși; ouă fierte tari cu cremă de mazăre și fontina.

Există și diferite dimensiuni de bol, în funcție de mărimea câinelui. Așa se decide și aranjarea locurilor – câinilor mici și mari li se alocă diferite secțiuni de locuri în restaurante pentru a evita conflictele și tulburarea inutilă a liniștii.

În plus, pentru a calma atmosfera, este difuzată muzică adecvată, plus există o iluminare moale și liniștitoare peste tot.

Înainte de a părăsi restaurantul, oaspeții pot trece printr-o zonă pentru selfie-uri în oglindă și își pot pune câinele pentru o sesiune foto. Există chiar și premii ocazionale – de exemplu, pentru câinele care seamănă cel mai mult cu stăpânul său.

Sursa foto: Pixabay.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri