Italia este una dintre destinațiile de toamnă târzie, când vremea nu mai este bună pentru plajă, ci pentru străbătut orașe vechi și centre cu istorie. Iată câteva locuri numai bune de vizitat în această perioadă, recomandate de Alfredo Durante Mangoni, ambasadorul Italiei în România.

”Consider că un criteriu excelent în alegerea destinațiilor din Italia, mai ales în această perioadă a anului, este acela de a da întâietate principalelor târguri și evenimente care caracterizează sezonul de toamnă”, a declarat Mangoni, pentru wall-street.ro.

Sursa Foto: Ambasada Italiei

Ce putem vizita în Italia, în această perioadă

În perioada 7 octombrie - 3 decembrie are loc Târgul Internațional Trufa albă, în regiunea Piemont.

Acesta este locul ideal pentru a aprecia trufele din pădurile din Langhe-Roero și Monferrato, cu atât mai mult cu cât peisajele vitivinicole din Piemont au fost incluse în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

Sursa Foto: Langhe-Roero/ Shutterstock.com

În plus, la Rutigliano, în provincia Bari, a avut loc Festivalul Vinului din Puglia. Puteți să vă plimbați pe străzile și prin piețele caracteristice ale localităţii, însoțiți de energia muzicii populare interpretate live.

Sursa Foto: Puglia/ Shutterstock.com

De asemenea, la final de octombrie, a avut loc Sărbătoarea lui Octombrie din Zafferana, la Zafferana Etnea, Catania, chiar pe versanții vulcanului. Bineînțeles, puteți profita de ocazie pentru a vizita localitatea în liniștea de după petrecere.

Sursa Foto: Zafferana/ Shutterstock.com

Motivul acestor alegeri este ușor de prezentat: sunt călătorii într-o Italie mai puţin vizibilă, cea a satelor și orașelor mici, bogate în farmec, cultură, artă și gust. Sunt apoi trasee de descoperire a produselor alimentare și vinicole locale, extraordinare pentru bogăția istoriei și autenticității lor, în multe cazuri protejate de branduri alimentare de înaltă calitate.

Alfredo Durante Mangoni, ambasadorul Italiei în România

În altă ordine de idei, Mangoni a enumerat și câteva obiective turistice pentru iubitorii de urban. Mai exact, în perioada 5-13 noiembrie, la Florența, va avea loc „Festival dei Popoli”, un festival de film documentar.

Sursa Foto: Florența/ Shutterstock.com

De asemenea, în perioada 2-26 noiembrie, la Roma, va avea loc cea de-a 47-a ediție a „Roma Jazz Festival.

Sursa Foto: Roma/ Wall-Street.ro

Italia se numără și printre principalele țări în care românii își vor petrece vacanțele de iarnă, alături de Spania, Marea Britanie, Franța și Emiratele Arabe Unite. Cea mai mare creștere a rezervărilor este pentru călătoriile în Spania, Emiratele Arabe Unite, Thailanda, Turcia și Filipine, demonstrând un interes tot mai mare pentru destinațiile asiatice.Cu toate acestea, românii au rezervat deja excursii în 75 de țări diferite. Cele mai populare orașe pentru această iarnă sunt Londra, Paris, Barcelona, Milano, Tenerife, Roma, Dubai, Madrid, Viena și Bruxelles.

Italia nu este doar una dinre destinațiile de vacanță ale românilor, ci și casă pentru mulți dintre aceștia. Potrivit celor mai recente cifre, peste un milion de români locuiesc în Peninsulă.

Sursa foto: Wall-Street.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri