KLM opereaza prima cursa cu pasageri folosind biokerosen

KLM Royal Dutch Airlines a devenit prima companie aeriana ce opereaza zboruri comerciale folosind biokerosen ca si combustibil.

O aeronava Boeing 737-800 avand la bord 171 de pasageri, a decolat la orele 12.30 de pe aeroportul Schiphol cu destinatia Paris, Charles de Gaulle.

“Saptamana trecuta anuntam planul nostru de a opera peste 200 de zboruri pe baza de biokerosen pe ruta Amsterdam –Paris in luna septembrie a acestui an. Astazi, KLM scrie istorie!”, a declarat Camiel Eurlings, managing director KLM, cu putin timp inainte de decolarea catre Paris.

Cursa catre Paris, primul zbor al KLM pe baza de biokerosen, a utilizat combustibil obtinut din reciclarea uleiului de bucatarie folosit. Aceeasi materie prima va fi folosita si pentru zborurile programate in luna septembrie. Combustibilul a fost furnizat de catre Dynamic Fuels prin intermediul SkyNRG, consortiul fondat de KLM in 2009 impreuna cu North Sea Group si Spring Associates.

KLM este deschisa utilizarii unei diversitati de materii prime, cu conditia ca acestea sa raspunda anumitor criterii de sustenabilitate, inclusiv cele privind emisiile de CO2 si impactul asupra biodiversitatii. Toti biocombustibilii utilizati de KLM trebuie sa aiba toate caracteristicile tehnice exacte ca si kerosenul traditional si trebuie sa nu implice nicio modificare a propulsoarelor sau infrastructurii aeronavelor.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri