Participatia firmei Alliance Overseas Export-Import, controlata indirect de omul de afaceri Fathi Taher, la compania care detine hotelul Marriott din Bucuresti a scazut de la 15% la doar 0,02%, in urma unei majorari de capital facuta de doi dintre actionari, informeaza Mediafax.
Actionarii Societatii Companiilor Hoteliere Grand, proprietarul hotelului, erau, la inceputul lunii iulie, compania austriaca Strabag SE, cu 51%, ONT Carpati (controlata indirect de Bank of Cyprus) - 30%, Alliance Overseas Export-Import - 15% si Grand Hotel Enterprises Ltd - 4%.

Intr-o adunare generala care a avut loc pe data de 20 iulie, Strabag SE a convertit in actiuni o creanta in valoare de 26,9 milioane de lei, iar ONT Carpati a transformat in actiuni o creanta de 14,7 milioa­ne de lei. Cele doua conversii au fost aprobate de toti actionarii, cu exceptia Alliance Overseas.

Astfel, capitalul social al Societatii Companiilor Hoteliere Grand s-a majorat de la 60.000 de lei la 41,8 milioane lei (aproape 10 milioane de euro).

La majorare nu au participat Alliance Overseas si Grand Hotel Enterprises Ltd.

Astfel, in urma majorarii, Strabag SE detine 64,68% din Societatea Companiilor Hoteliere Grand, ONT Carpati are o participatie de 35,9%, Alliance Overseas Export-Import - 0,022% si Grand Hotel Enterprises Ltd - 0,006%.

In ultimii ani, Societatea Companiilor Hoteliere Grand, care administreaza hotelul de cinci stele Marriott din Capitala (402 camere), s-a situat pe primul loc in topul hotelurilor la nivel national, din punct de vedere al cifrei de afaceri. Potrivit ultimelor date disponibile, firma a avut in 2009 o cifra de afaceri de 109,3 milioane lei (aproximativ 26 milioane de euro), in scadere cu 21,7%.

Cu toate acestea, societatea a inregistrat pierderi in ultimii ani, potrivit datelor disponibile pe site-ul Ministerului Finantelor, respectiv 58,6 milioane de lei (14 milioane euro) in 2009, 62,9 milioane lei (17 milioane euro) in 2008 si 37,8 milioane lei (11,4 milioane euro) in 2007.

Hotelul a fost deschis in anul 2000, in urma finalizarii unei investitii de peste 150 milioane de dolari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri