Eurolines Romania a anuntat ca va prelua gratuit in luna februarie pasagerii curselor Malev catre si dinspre Budapesta, dupa ce compania aeriana ungara, aflata in faliment, a incetat vineri dimineata zborurile, potrivit Mediafax.

"Eurolines Romania incearca prin acest demers sa vina in ajutorul pasagerilor afectati de anularea curselor companiei Malev, care in cursul acestei dimineti a anuntat incetarea tuturor operatiunilor", se arata intr-un comunicat al companiei.

Autocarele Eurolines pleaca zilnic, de luni pana sambata, din Bucuresti si din principalele orase ale tarii, iar din Budapesta plecarile sunt zilnice.

"In limita locurilor disponibile, pasagerii posesori de bilete Malev pe aceste rute vor fi imbarcati gratuit", se mai arata in comunicat.
Si Wizz Air a anuntat vineri ca ofera pasagerilor Malev blocati pe aeroporturi straine tichete speciale pana la Budapesta, pentru 9.900 forinti, echivalentul a 45 dolari SUA.

Malev a intrat in aceasta saptamana in faliment, sub protectie speciala fata de creditori, iar guvernul a numit un administrator special. Furnizorii au inceput sa ceara plati in avans pentru serviciile prestate, iar guvernul nu mai poate finanta compania, masura interzisa in luna ianuarie de Comisia Europeana.

Toate zborurile companiei au fost suspendate incepand de la ora 5:00 GMT (6:00 ora locala la Budapesta).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Pasagerii unei curse WizzAir, evacuati din cauza unui incendiu