Platforma online Tjobs.ro si Autonom, cea mai mare companie de inchirieri auto din Romania, au realizat un sondaj de opinie in randul romanilor care muncesc sau vor sa munceasca in strainatate, pentru a afla modalitatea preferata de transport a romanilor.
Sondajul a fost realizat pe un esantion reprezentativ de 3.210 persoane si s-a derulat pe parcursul lunii august, cea mai „mobila” luna pentru romanii care muncesc in strainatate.

Conform sondajului, romanii care muncesc in strainatate se intorc in tara cel putin o data pe an (40 %). 32 % dintre romanii care muncesc in strainatate se intorc in tara de doua ori pe an, iar 16 % se intorc de cel putin trei ori pe an.

Modalitatea de transport preferata de romani este avionul, urmata de autocar si masina personala. O parte dintre romani prefera sa opteze pentru inchirierea unei masini, atat pentru drumul spre Romania, cat si pe perioada sederii in tara.

Acestia sunt interesati atat de functionalitate, cat si de costuri. In cazul lor, costurile sunt mult reduse prin transportul cu avionul catre Romania si inchirierea unui autoturism pe durata sederii, comparativ cu costurile aferente unui drum cu masina personala spre si dinspre tara.

Pe durata sederii in Romania, modalitatea preferata de transport este masina personala, urmata de mijloacele de transport in comun, taxi si masina inchiriata. Romanii care muncesc in strainatate sunt familiarizati cu serviciul de inchiriere de masini si prefera sa apeleze la companii care ofera aceeasi calitate si siguranta ca cele din restul Europei, la costuri competitive si cu o gama completa de servicii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri