Lucia Morariu, proprietarul agentiei de turism Eximtur si fost secretar de stat pe turism in guvernarea Tariceanu, va fi incepand de vineri noul presedinte al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), urmand sa o inlocuiasca pe Corina Martin, al carei mandat expira.

Lucia Morariu, care a mai fost presedinte ANAT in urma cu aproape zece ani, este singura care si-a depus candidatura la sefia asociatiei. Sesiunea de depunere a candidaturilor s-a incheiat la finele lunii februarie, scrie Mediafax.

Pentru ca presedintele asoiatiei sa poata fi validat, la sedinta ANAT de vineri trebuie sa fie prezenti peste 10% din cei aproximativ 600 de membri.

"M-am gandit sa candidez pentru ca se simtea nevoia de un pic de echilibru in asociatie. Au insistat cativa colegi de la firme importante, care considera ca stilul meu mai procedural ar fi potrivit in perioada asta si se simte nevoie de putina interventie pe partea de legislatie", a declarat Lucia Morariu.

Ea a spus ca ANAT va insista asupra modificarii legislatiei pe "zona de calatorii", pentru ca piata este foarte dezorganizata.

"Noi suntem cei care trebuie sa facem propunerile pentru modificarea acestei legislatii. Nu a facut nimeni niciodata nimic fara noi. Este vorba de partea de asigurari, in primul rand. Aceste asigurari impotriva riscului de insolventa la agentiile de turism acopera sume prea mici si lucrurile trebuie schimbate putin", a afirmat Morariu.

Ea crede ca se infiinteaza prea usor o agentie de turism, ceea ce da posibilitatea si unora de rea credinta sa intre in acest domeniu.
"In momentul in care se infiinteaza agentii primavara, se inchid toamna si mai pleaca si cu banii clientilor, normal ca se compromite ideea de agentiei de calatorie", a afirmat Morariu.

Lucia Morariu a infiintat in urma cu doua decenii, in Cluj-Nasoca, firma Eximtur, care in ultimii ani a fost cea mai mare agentie de turism din tara cu actionari romani si locul doi dupa Happy Tour, detinuta de un fond de investitii spaniol.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Dragnea: Iohannis si gasca lui vor sa conduca Romania cu bata