Primăria municipiului Cluj-Napoca anunţă că Ziua Naţională a României va fi marcată de ample manifestări organizate pe străzile oraşului, printre care se numără o reconstituire a evenimentelor din 1918, o serie de concerte, precum şi un spectacol de focuri de artificii şi drone.

"Primăria şi Consiliul local Cluj-Napoca invită clujenii la sărbătorirea Zilei Naţionale a României. Manifestările din acest an se vor desfăşura în Piaţa Mihai Viteazul, Piaţa Avram Iancu şi Piaţa Unirii. Evenimentele debutează cu ceremonialul de depunere de jerbe şi flori în Piaţa Mihai Viteazul, de la ora 9,00. Manifestările organizate de Primăria şi Consiliul local Cluj-Napoca, Instituţia Prefectului Judeţul Cluj şi Divizia 4 Infanterie 'Gemina' continuă de la ora 10,30 în Piaţa Avram Iancu unde va avea loc ceremonia oficială, defilarea cu tehnică militară şi de intervenţie şi un spectacol de artificii de zi", se arată într-un comunicat trimis, vineri, de municipalitatea clujeană.

De asemenea, de la ora 12,00 va avea loc un eveniment dedicat liderului revoluţiei române de la 1848 din Transilvania, intitulat "Avram Iancu, de 30 ani în inima Clujului", organizat în parteneriat cu Societatea Cultural-Patriotică "Avram Iancu" din România.

Pe Bulevardul Eroilor va avea loc o reconstituire a evenimentelor din anul 1918, în intervalul 13,00-15,00.

De asemenea, clujenii pot rămâne cu o amintire din zona de photobooth, care va fi activă în intervalul 12,00-21,00. La "kilometrul 0" al oraşului, în Piaţa Unirii, evenimentele dedicate Zilei Naţionale vor începe la ora 15,00 cu un regal folcloric susţinut de artişti şi ansambluri folclorice de renume precum Sava Negrean Brudaşcu, Aurel Tămaş, Ana Ilca Mureşan, Maria Golban Şomlea, Valeria şi Traian Ilea, Cristian Totpati, Mariana Sfechiş, Lucia Potra, Adriana Irimieş, Mihaela Grindean, ansamblul folcloric Mărţişorul şi ansamblul folcloric Dor Transilvan".

Iluminatul festiv va fi aprins în tot oraşul de la ora 19,00, după care vor urca pe scena din Piaţa Unirii Delia şi Cargo.

"De la ora 20,00 - în Piaţa Avram Iancu - ne vom bucura împreună de un spectacol inedit de drone şi artificii, care să ne aducă aminte de învăţăturile anilor anteriori: 'Timpurile şi lumea se schimbă, nimic nu este veşnic. Legământul nostru este să nu contenim în străduinţa de a ne proteja meleagurile şi credinţa pentru a le putea lăsa moştenire urmaşilor noştri'", se mai arată în comunicatul Primăriei Cluj-Napoca.

Sursa foto: shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri