Compania Tarom a fost nevoita sa revizuiasca modelul de operare din cauza concurentei si analizeaza fie sa acceseze noi piete, cum ar fi cele din Asia, fie sa se indrepte spre zona de low cost, a declarat marti la Mediafax Talks about Aviation George Marin, vicepresedinte business strategy la Tarom, scrie Mediafax.

"Compania Tarom a fost nevoita sa isi revada modelul de operare din cauza conditiilor de pe piata. Presiunea venita din partea concurentei si a transportatorilor de tip low cost este fantastica. Compania Tarom trebuie sa concureze pe piata cu alte 38 de companii aeriene, fiind cea mai crancena competitie pe care a intalnit-o in istoria sa", a spus Marin.

El a afirmat ca, "din pacate", analiza la care lucreaza reprezentantii Tarom evidentiaza doar doua posibile directii pentru o companie de talia Tarom si cu o retea de rute de acest tip.

"Fie a ne indrepta spre zona de low cost, fie de a accesa noi piete. Analizam posibilitatea de a reveni pe pietele din Asia. Cu Statele Unite este un pic mai complicat, pentru ca pe partea Americii de Nord competitia este foarte foarte acerba", a mai spus el.

Analiza are ca termen sfarsitul acestui an si, in conditiile in care Tarom va lua o decizie privind modelul de operare, flota va urma acest model si de operare si tipurile de avioane care sunt necesare.

TOP cele mai bune companii...
Citeste si: Tarom si Otopeni,in TOP cele mai bune companii aeriene si aeroporturi

"Sunt doua variante, ori sa ne indreptam activitatea spre zona de low cost, ori sa accesam noi piete", a afirmat reprezentantul Tarom.

Ulterior, ca raspuns al criticilor unui reprezentant al unei companii prezent la conferinta Mediafax, care a afirmat ca trecerea la modelul low cost ar insemna pentru Tarom o stirbire a demnitatii si o mare greseala, reprezentantul companiei aeriene nationale a devenit defensiv pe aceasta tema.

"In momentul de fata nu luam in considerare o apropiere de modelul low cost din foarte multe considerente si cea mai simpla este ca in momentul de fata nu putem ajunge in zona de costuri necesara pentru a fi competitivi pe acest segment. Cautam solutii de scadere a costurilor pe masura posibilitatilor, dar in acelasi timp de accesare a unor noi valuri de venituri prin accesarea de noi piete. Deci in momentul de fata nu consideram foarte serios apropierea de modelul de operare de tip low cost", a mai spus reprezentantul Tarom.

Cele mai impresionante...
Citeste si: Cele mai impresionante restaurante din lume


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
TAROM redeschide o ruta estivala in luna iunie. Care sunt tarifele