Peste 10.000 de turisti au intrat in Romania, intr-o zi

Mai mult de 10.000 de turisti au intrat in tara prin vamile aradene, in ultimele 24 de ore, au anuntat, luni, reprezentantii Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Arad. Majoritatea este reprezentata de romani stabiliti in afara tarii

Potrivit sursei, de duminica la pranz si pana luni la pranz au intrat numai prin vama Nadlac 6.500 de turisti. Aceasta este cea mai aglomerata vama de la frontiera de vest a tarii. Potrivit politistilor, cauza pentru care vamile au inceput sa se aglomereze la sfarsit de saptamana este intoarcerea romanilor care lucreaza in strainatate si isi petrec concediile in tara.

Pentru fluidizarea traficului si micsorarea timpului de asteptare la controlul documentelor, personalul din frontiera a fost suplimentat, iar pe sensul de intrare se lucreaza pe sase pana la opt benzi, una fiind rezervata cetatenilor din Uniunea Europeana si alta persoanelor cu handicap.

Politistii de frontiera asteapta ca urmatorul week-end sa fie foarte aglomerat, cu zeci de mii de turisti pe intrare in numai 24 de ore, majoritatea romanilor revenind in tara in aceasta perioada pentru petrecerea concediilor.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri