"Aeroporturi Bucuresti este pe profit, se dezvolta foarte rapid si am inceput procesul pentru o listare IPO. Ideea e sa crestem capitalul, nu sa luam banii pentru buget - noi actiuni si sa lasam noul capital in companie pentru dezvoltare", a aratat Ponta, scrie Mediafax.

Intrebat daca este vorba de listarea a circa 5% sau a 20-30% din actiuni, seful Executivului a afirmat ca 5% nu poate aduce un capital important, iar procentul de actiuni listate va fi mai degraba in jurul a 20-30%. "Da, in jurul acestor procente. Vom urma mai mult sau mai putin modelul de succes de listare pentru Romgaz, Transgaz, Transelectrica. Ar trebui sa fie o listare dubla", a precizat Ponta, care a evitat sa spuna daca listarea pe o bursa externa ar putea avea loc la Londra, asa cum s-a intamplat cu alte companii.

Premierul a mai adaugat ca spera ca listarea sa aiba loc anul acesta, decizia fiind deja luata. Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti, detinuta de Ministerul Transporturilor, administreaza cele doua aeroporturi ale Capitalei.

Sursa foto: aeronava, Shutterstock