Conflictele din lumea araba, in special atacurile din Tunisia, i-au determinat pe romani sa renunte la vacante in tarile arabe, sustine Dan Goicea, proprietarul turoperatorului Cocktail Holidays, care estimeaza ca va incheia anul cu o cifra de afaceri de peste 15 milioane de euro *82 mil. lei), in crestere cu 20%.

"Romanii se tem de lumea araba. Singura destinatie acceptata sunt Emiratele. Pe Egipt scaderea este dramatica. Din cauza atacului din Tunisia, cererea pentru vacante in tarile din lumea araba a scazut dramatic, de trei ori fata de anii anteriori. Nu cred ca Tunisia isi va reveni mai devreme de cinci ani", a declarat antreprenorul din turism, care a renuntat la un charter pe Egipt si la un altul pe Iordania, din cauza cererii slabe.

De altfel, Dan Goicea vede o scadere a numarului de turisti romani si pentru Turcia in 2016, din cauza evenimentelor din Siria. Astfel ca Emiratele Arabe Unite raman singura destinatie acceptata de romani. "Cu Dubai am ajuns la apogeu. Noi aveam locuri garantate pe Tarom, iar 2015 este primul an in care avem locuri garantate pe toate companiile aeriene care zboara spre Dubai", spune proprietarul Cocktail Holidays.

O vacanta de o saptamana in Dubai costa de la 600 de euro de persoana, aproape dublu fata de un sejur in Egipt, fapt pentru care clientela care mergea in Egipt nu merge neaparat in Dubai. Cea mai scumpa vacanta cumparata de romani a costat 13.000 de euro. Turistii s-au cazat la hotelul Atlantis de 5 stele.

Franta, pariul pentru schi in acest sezon

Pentrul sezonul de iarna 2015-2016, Cocktail Holidays pariaza pe schi in Franta, in statiunea Paradiski, unde se poate schia de la altitudinea de 3.200 metri. Un sejur cu toate serviciile incluse, de la cazare la 4 stele, bilete de avion si transportul schiurilor, ski pass pe 6 zile si transferuri, costa 850 euro de persoana.

Peste 20.000 de romani merg anul acesta in vacante prin Cocktail Holidays, inclusiv in vacante de Revelion 2016. Cea mai cumparata destinatie a fost Grecia, urmata de Spania si Turcia, iar cea mai scumpa vacanta a fost un circuit de 33 de zile in SUA pentru doua persoane, care a fost 30.000 de euro. Turistii romani s-au cazat in unitati de 5 stele si au zburat la business class.

Sursa foto: Hotel Atlantis din Dubai/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri