Autoritățile încearcă să găsească o variantă de iluminare arhitecturală a podului suspendat peste Dunăre de la Brăila. Și chiar în Brăila există o companie specializată în iluminat inteligent, care a furnizat și actuala soluție de pe ”Golden Gate-ul de România”.

Secretarul de stat de la Transporturi Irinel Ionel Scrioșteanu a lansat pe 13 iulie un sondaj privind iluminarea arhitecturală a podului de la Brăila, inaugurat cu o săptămână înainte. Prima variantă propusă de oficialul din Ministerul Transporturilor era una simplă: lumini galbene pe stâlpi și ghirlande verticale albe pe cabluri. A doua variantă era una de iluminare a stâlpilor în roșu și albastru iar a tablierului și cablurilor, în galben. În fine, a treia variantă adăuga la iluminatul tricolor și o serie de efecte stroboscopice.

Niciuna dintre variante nu a obținut însă o majoritate clară, spune Scrioșteanu, astfel că Ministerul Transporturilor, care ar fi optat pentru prima, se gândește la o abordare integrată.

Mai precis, iluminarea clasică să fie folosită permanent pe podul suspendat de la Brăila iar cea în culorile drapelului național, într-un anumit interval de timp în fiecare seară. Varianta cu jocuri de lumini ar putea să fie utilizată, împreună cu cea tricoloră simplă, în anumite zile – de 1 Decembrie, de Ziua Drapelului Național, Ziua Eroilor etc.

Soluția de iluminare ar putea veni de la un antreprenor din Brăila

Conform informațiilor wall-street.ro, soluția de iluminat ar urma să fie contractată (printr-o extindere a contractului inițial) tot cu italienii de la WeBuild (fostul Astaldi), care au construit podul de la Brăila în asociere cu o companie japoneză. Chiar la Brăila există un antreprenor român care poate realiza acest proiect, Solar Watts. Compania a furnizat deja sistemul de iluminare inteligentă a ”Golden Gate de România”, care are funcții de dimming, poate fi programt pentru diferite ore în funcție de zi, lună, an și permite chiar ajustarea fluxului luminos la nivelurile de trafic pe podul de la Brăila.

Se preconizează ca iluminarea integrată să fie inaugurată de 1 Decembrie, dar ea trebuie întâi să treacă de etapele de aprobare și avizare.

Sursa foto: Facebook / Irinel Ionel Scriosteanu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri