Noile norme privind limitarea cantitatilor de lichide din bagajele de mana vor intra in vigoare din 20 noiembrie pe toate aeroporturile din Romania, a declarat pentru NewsIn, directorul Departamentului de Relatii Externe al Aeroportului Henri Coanda, Valnetin Iordache
"Am primit un ordin din partea Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT), potrivit caruia normele intrate in vigoare in urma cu doua saptamani in ceea ce priveste limitarea cantitatilor de lichide din bagajele de mana pentru aeroporturile din tarile UE sa fie aplicate si in aeroporturile din Romania. La sfarsitul saptamanii in aerogara Henri Conada vor fi lipite afise si vor fi puse panouri pentru informarea pasagerilor. Se vor pune la dispozitie recipiente si pungile din plastic necesare", a explicat reprezentantul Aeroportului International Henri Coanda Bucuresti (AIHCB)

Noile reguli de securitate, elaborate de Comisia Europeana, Association of European Airlines si Airports Council International Europe, limiteaza cantitatea de lichide care pot fi trecute prin punctele de control, eliminind riscul transportului de explozibili lichizi si au intrat vigoare pe 6 noimebrie a.c. Acestea se vor aplica pentru toti pasagerii care pleaca de pe aeroporturi din UE, Norvegia, Islanda si Elvetia, oricare ar fi destinatia.

Astfel, pe langa controlul privind celelalte obiecte interzise, pasagerii vor fi verificati si in privinta lichidelor pe care le transporta in bagajele de mana. Normelele nu vor limita insa cantitatile de lichide care pot fi achizitionate de la magazinele situate dincolo de punctul de control sau de la bordul aeronavelor operate de companiile aeriene din UE.

Pasagerilor li se va permite sa aiba in bagajele de mana doar cantitati mici de lichide, iar fiecare recipient sa aiba o capacitate maxima de 100 ml care vor fi introduse intr-o punga de plastic transparenta prevazuta cu element de inchidere/deschidere.Capacitatea pungii nu trebuie sa depaseasca un litru, pentru fiecare pasager.

Pungile din plastic in care se gasesc recipientele vor fi prezentate personalului de securitate de pe aeroport pentru examinare, in timp ce paltoanele, pardesiile si sacourile vor fi verificate separat. Laptopurile si aparatele electronice mari vor fi controlate separat, pasagerii fiind obligati sa scoata dispozitivele din bagajele de mana.

Sunt permise insa medicamente si produse cerute de un regim alimentar special, inclusiv alimente pentru copiii sugari, pasagerii avand obligatia de a dovedi ca produsele respective sunt necesare. in cazul in care se vor cumpara produse speciale din magazinele din aeroporturi in pungi sigilate, acestea nu vor fi deschise inainte de controlul de securitate.

Directorul Departamentului de Relatii Publice a adaugat ca se va dispune confiscarea si distrugerea recipientelor care depasesc limitele stabilite, iar toate produsele permise vor fi la vedere, in pungi resigilabile. Noile reguli vor avea efect numai asupra bagajelor de mana.

Aplicarea normelor speciale de transportare a lichidelor in bagaje a fost pusa in discutie in cursul lunii august cand autoritatile din Marea Britanie au anuntat dejucarea unui complot pentru comiterea de atentate cu explozibili lichizi la bordul unor avioane cu destinatia Statele Unite.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri