Numarul turistilor straini care viziteaza Spania a crescut cu 4,6%, in primele 11 luni ale lui 2006 si ar putea ajunge la un nou record la finele anului, potrivit datelor oficiale publicate de Ministerul Turismului.

Numarul turistilor care au vizitat Spania a ajuns la 55,1 milioane persoane, dupa primele 11 luni ale anului, astfel, la finele anului tara ar putea atinge un nou record absolut, care il va depasi pe cel de anul trecut, cand Ministerul Turismului a raportat 55,57 milioane de vizitatori, potrivit NewsIn.

Spania a fost vizitata in noiembrie de 3,16 milioane de persoane, cu 1,4% mai mult decat in aceeasi luna a anului trecut, in timp ce in octombrie, cresterea numarului de turisti, in raport cu 2005, a fost de 3,6%.

Spania este a doua destinatie turistica a lumii. Franta ocupa primul loc din punct de vedere al numarului de turisti, in timp ce Statele Unite este in varful clasamentului in fuctie de venituri. Cei mai multi turisti au fost din Marea Britanie, peste 15 milioane, urmati fiind de aproape zece milioane de germani si aproape noua milioane de francezi.