Cu o valoare de lista de aproape 130 mil. dolari, prima aeronava Airbus A321neo a intrat in posesia Wizz Air, liderul pietei de transport aerian din Romania si cel mai mare operator low cost din Europa Centrala si de Est.

Aceasta este prima aeronava A321neo primita de Wizz Air dintr-o comanda totala de 184 astfel de modele, achizitionate in sistem leasing. Wizz Air are in prezent o flota formata din 108 aeronave, aproape trei sferturi dintre acestea fiind modele Airbus 320, celelalte fiind modele Airbus 321.

Comparativ cu Airbus A320, modelul A321neo vine cu un consum cu 20% mai redus, emisii de carbon mai mici, mai multe locuri (max 244 vs max 180), o autonomie de zbor mai mare (max 7.400 km vs 6.100) si ceva mai mult spatiu pentru fiecare pasager (marime standard scaun 45,7 cm / 18 inch).

Cu noul avion, un bilet din Europa catre Dubai, de exemplu, va costa probabil 50 de euro (n.red. doar dus), iar un zbor de aproximativ doua ore in Europa va costa aproximativ 20-25 de euro. Sunt increzator ca dintre operatorii europeni oferim cele mai mici preturi

Jozsef Varadi, CEO Wizz Air

Primul A321neo a fost livrat joi la Hamburg, acesta urmand sa ajunga la Budapesta, acolo unde se afla si sediul Wizz Air. Urmatoarele livrari de A321 Neo sunt asteptate anul acesta in Polonia si Marea Britanie, urmand ca flotele din Romania si celelalte tari unde Wizz Air opereaza sa primeasca noul model in urmatorii ani.

Maghiarii de la Wizz Air sunt cei mai mari clienti Airbus pe segmentul modelelor a A320.

Familia A320neo si modelele derivate sunt cele mai bine vandute aeronave monoculoar din lume, incepand cu anul 2010 Airbus primind 6.500 de ordine pentru acestea de la peste 100 de clienti.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri