Primavara este sezonul perfect pentru o minivacanta de weekend, arata un studiu realizat de catre platforma de rezervari hoteliere HotelGuru.ro. Aproximativ 77% dintre respondenti si-au planificat o excursie de weekend in Romania in perioada martie - aprilie 2019 iar bugetul minim, de persoana, este de 500 lei pentru cazare, transport si mese.

Printre destinatiile alese de turisti se numara Maramures (38,1%), Valea Prahovei (27,8%), dar si Transilvania (26,3%), urmate indeaproape de Bucovina, Sighisoara, Valea Oltului, dar si Delta Dunarii.

Indiferent ca aleg sa se cazeze la hoteluri sau pensiuni, romanii cauta locuri de cazare cu restaurant propriu si posibilitati de relaxare precum piscina interioara, spa, sauna, masaj, aflate chiar in incinta hotelului sau a pensiunii. Peste 70% dintre turisti aleg sa petreaca intre 1 si 3 zile in vacanta, urmat de o sedere mai lunga de 4-6 zile (9,5%).

Intrebati cat sunt dispusi sa cheltuiasca pe o minivacanta in Romania, 59% dintre turisti au raspuns ca suma minima se incadreaza intre 500 si 1000 de lei de persoana. Pentru 22,2% dintre romani costul unei vacante este sub 500 de lei de persoana, iar pentru 16,5% dintre acestia costul este intre 1100 si 1500 de lei. Doar 3,5% dintre turisti sustin ca vor cheltui peste 1600 de lei de persoana.

Studiul a fost realizat pe un esantion de 2.209 de respondenti din toata Romania, care au participat online la completarea chestionarului.

HotelGuru.ro este un portal de rezervari online care are listate 1.700 de unitati de cazare romanesti din totalul celor peste 51.000 de unitati de cazare din intreaga Europa, afisate pe site. Pe HotelGuru.ro pot fi facute rezervari atat la pensiuni, cat si la hoteluri de 5 stele. HotelGuru.ro este parte a grupului Szallas.hu din Ungaria, ce a generat rezervari de peste 25 de milioane de euro, anul trecut, in Europa Centrala si de Est.

Citeste si:
Destinatia preferata a romanilor: cat cheltuiesc in vacanta
HotelGuru.ro: Romania,...

Szallas.hu a fost desemnata de catre Deloitte in raportul sau “Technology Fast 50 in Central Europe” drept compania cu cea mai mare crestere din Europa Centrala, activa in domeniul tehnologiei.

Sursa foto: Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Citește și
UE a întocmit ”o listă neagră” a aeroporturilor în vreme de pandemie
Setari Cookie-uri