La imbarcarea intr-un avion sunt multe sanse ca aeronava respectiva sa fi efectuat deja trei sau patru calatorii intr-o perioada relativ recenta - ceea ce inseamna ca trei sau patru persoane au stat pe scaun inainte, au atins ecranul si si-au pus mainile transpirate pe cotiere. Nu e de mirare ca unele studii estimeaza ca pana la 20% din pasagerii care efectueaza zboruri comerciale vor dezvolta o infectie respiratorie in decurs de o saptamana de la calatorie. Te-ai putea inarma cu solutii sau servetele dezinfectante pentru maini sau ai putea incerca sa zbori cu o companie aeriana mai "curata", scrie Travel & Leisure.

Skytrax World Airline Awards a anuntat recent clasamentul companiilor aeriene cu cele mai curate aeronave din 2018, bazat pe evaluarile oferite de catre pasageri, care au apreciat "standardele si calitatea curateniei aeronavelor". La rezultatul final au contat atat curatenia scaunelor, a meselor, a mochetelor, a panourilor interioare aeronavei, cat si a toaletelor.

Exista de altfel o discutie cu privire la cat de des paturile oferite pasagerilor in timpul curselor ajung sa fie spalate. Multe companii aeriene nu inlocuiesc respectivele paturi intre zboruri, ci sunt doar stranse si impachetate la loc. De regula, paturi curate sunt disponibile doar pentru primele zboruri ale zilei.

Aeronavele ANA All Nippon Airways, cea mai mare companie aeriana din Japonia, dupa dimensiunea flotei, ar avea cel mai inalt nivel de curatenie. EVA Air si Asiana Airlines din Asia urmeaza in clasamentul Skytrax World Airline Awards. In acelasi timp, in acest top sunt doar doua companii aeriene din Europa si nici o companie aeriana din Statele Unite.

Top 10 cele mai "curate" companii aeriene:

  1. ANA All Nippon Airways
  2. EVA Air
  3. Asiana Airlines
  4. Singapore Airlines
  5. Japan Airlines
  6. Cathay Pacific Airways
  7. Qatar Airways
  8. Swiss Air Lines
  9. Hainan Airlines
  10. Lufthansa

Premiile anuale Skytrax, denumite adesea Oscarurile industriei aviatice, se bazeaza pe evaluarile oferite de catre pasageri pentru a clasifica companiile aeriene in functie de calitatea aeronavelor, inclusiv personalul si divertismentul oferit in perioada zborurilor, mai scrie sursa citata.

Sursa foto: volkova natalia / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri