La imbarcarea intr-un avion sunt multe sanse ca aeronava respectiva sa fi efectuat deja trei sau patru calatorii intr-o perioada relativ recenta - ceea ce inseamna ca trei sau patru persoane au stat pe scaun inainte, au atins ecranul si si-au pus mainile transpirate pe cotiere. Nu e de mirare ca unele studii estimeaza ca pana la 20% din pasagerii care efectueaza zboruri comerciale vor dezvolta o infectie respiratorie in decurs de o saptamana de la calatorie. Te-ai putea inarma cu solutii sau servetele dezinfectante pentru maini sau ai putea incerca sa zbori cu o companie aeriana mai "curata", scrie Travel & Leisure.

Skytrax World Airline Awards a anuntat recent clasamentul companiilor aeriene cu cele mai curate aeronave din 2018, bazat pe evaluarile oferite de catre pasageri, care au apreciat "standardele si calitatea curateniei aeronavelor". La rezultatul final au contat atat curatenia scaunelor, a meselor, a mochetelor, a panourilor interioare aeronavei, cat si a toaletelor.

Exista de altfel o discutie cu privire la cat de des paturile oferite pasagerilor in timpul curselor ajung sa fie spalate. Multe companii aeriene nu inlocuiesc respectivele paturi intre zboruri, ci sunt doar stranse si impachetate la loc. De regula, paturi curate sunt disponibile doar pentru primele zboruri ale zilei.

Aeronavele ANA All Nippon Airways, cea mai mare companie aeriana din Japonia, dupa dimensiunea flotei, ar avea cel mai inalt nivel de curatenie. EVA Air si Asiana Airlines din Asia urmeaza in clasamentul Skytrax World Airline Awards. In acelasi timp, in acest top sunt doar doua companii aeriene din Europa si nici o companie aeriana din Statele Unite.

Top 10 cele mai "curate" companii aeriene:

  1. ANA All Nippon Airways
  2. EVA Air
  3. Asiana Airlines
  4. Singapore Airlines
  5. Japan Airlines
  6. Cathay Pacific Airways
  7. Qatar Airways
  8. Swiss Air Lines
  9. Hainan Airlines
  10. Lufthansa

Premiile anuale Skytrax, denumite adesea Oscarurile industriei aviatice, se bazeaza pe evaluarile oferite de catre pasageri pentru a clasifica companiile aeriene in functie de calitatea aeronavelor, inclusiv personalul si divertismentul oferit in perioada zborurilor, mai scrie sursa citata.

Citeste si:
Lufthansa: acord cu statul german pentru un plan de salvare de 9...
Lufthansa: acord cu statul...

Sursa foto: volkova natalia / Shutterstock


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Citește și
Care sunt cele mai sigure companii aeriene din lume in 2017
Setari Cookie-uri