Momondo.ro a gasit locurile de pe Pamant care seamana cu diferite parti ale satelitului sau natural. Pe 20 iulie 1969, Neil Armstrong a pus primul pas pe Luna si chiar daca de atunci multi astronauti s-au bucurat de privelistile originale, exista cai accesibile tuturor calatorilor care vor sa isi faca o idee mai clara despre cum arata Luna privita de la cativa metri.

Primul loc foarte asemanator este chiar aproape, in judetul Buzau: Vulcanii Noroiosi. Aflate la aproximativ 150 km distanta de Bucuresti, micile structuri cu forme de vulcani, provocate de eruperile de noroi si gaze naturale, ghideaza fiecare vizitator intr-o calatorie cu aspect selenar.

America

Apollo 11 a fost prima misiune americana de aselenizare cu o echipa umana, in urma cu 50 de ani. Totusi, mai exista locuri care reproduc imaginile respective pe acelasi continent. Bisti/De-Na-Zin Wilderness Area se afla in statul New Mexico si este o zona imensa (18.000 ha) de roci si vai de diferite forme si culori, formate in spatiul unei mari antice.

Pe insula Maui, se afla Haleakala National Park, un loc in care formatiunile vulcanice fac din acest spatiu o imagine de fundal ideala pentru fotografiile in costum de astronaut.

Coborand catre sudul continentului, Salar de Uyuni (Bolivia) si Valle de la Luna (Chile) sunt doua zone desertice care arata asemanator cu terenul lunar. Sarea este un element comun celor 2 zone, dar dispusa diferit: in prima arata ca un covor imens alb, iar in a doua sunt oaze sau formatiuni care seamana cu sculpturi facute de vant si apa.

Foto: Shutterstock.com / Valle de la Luna (Chile)

Pretul mediu al unui bilet de avion dus-intors la clasa economica:
Bisti/De-Na-Zin Wilderness Area (New Mexico, USA) - Las Vegas (LAS): 835 EUR
Haleakalā National Park (Hawaii, USA) - Honolulu (HNL): 1113 EUR
Valle de la Luna (Chile) - Santiago (SCL): 992 EUR

Europa

Calatorii romani pot admira astfel de peisaje si in locuri mai apropiate, bucurandu-se de preturile mai mici ale biletelor de avion. Bardenas Reales este o zona semi-desertica aflata in partea de nord-est a Spaniei, cu platouri, canioane sau formatiuni tubulare sculptate de vant si apa, dar si denivelarile specifice acestei zone (numite cabezos). Fara a iesi din tara se poate vizita si Parcul National Timanfaya, in sud-vestul insulei Lanzarote, parte din insulele Canare. Solul vulcanic face ca acest parc sa fie un loc potrivit pentru cautatorii de imagini selenare.

Foto: SHutterstock.com / Landmannalaugar

Tot in partea vestica a continentului se afla si Landmannalaugar, o parte a Rezervatiei Naturale Fjallabak din muntii Islandei, formata in urma unei eruptii vulcanice de la jumatatea mileniului II. Pe langa aspectul specific cu munti rosiatici/maronii, zona atrage si iubitorii de trasee montane sau de izvoare geotermale.

Pretul mediu al unui bilet de avion dus-intors la clasa economica:
Bardenas Reales - Zaragoza (ZAZ): 217 EUR / Bilbao (BIO): 191.5 EUR
Timanfaya - Lanzarote (ACE): 260 EUR
Landmannalaugar - Reykjavik (KEF): 367.5 EUR

Africa, Asia, Oceania

Calatoriile lungi obisnuiesc sa includa locatii cat mai diverse, iar vacantele devin amintiri tot mai intense atunci cand sunt privite prin decorurile fotografiilor.

In partea de sud a Namibiei se afla Fish River Canyon, cel mai mare canion din Africa (160 km lungime, pana la 27 km latime si locuri cu o adancime de pana la 550 m). Traseul de 90 km atrage iubitorii de drumetii din toata lumea si este unul dintre cele mai renumite din partea de sud a Africii.

Foto: Shutterstock.com / Fish River Canyon

Un alt peisaj care seamana cu cele de pe Lună, dar mai colorat, se afla in partea central-nordica a Chinei, in Zhangye National Geopark. Cea mai vizitata parte se afla la 30 km catre vest de orasul Zhangye si atrage turistii mai ales prin formatiunile de roca inalte de cateva sute de metri, cu straturile de culori diferite.

Intr-un loc si mai indepartat (Noua Zeelanda) se afla Insula Whakaari, a carei forma aproape circulara este determinata de un vulcan activ cu diametru de aproximativ 2 km si o inaltime de 321m deasupra marii. Interesant este ca acesta este doar un varf al muntelui care se afla sub nivelul marii si se intinde pe o inaltime de inca aproximativ 1600 m fata de fundul marii. Peisajele de pe insula sunt in mare parte dominate de culoarea gri a rocilor si coloanelor formate de vaporii galbeni de sulf. In afara de cateva pasari, nu exista alte vietuitoare pe insula - exact ca pe Luna!

Pretul mediu al unui bilet de avion dus-intors la clasa economica:
Fish River Canyon (Namibia) - Windhoek (WDH): 936 EUR
Zhangye National Geopark (China) - Chengdu (CTU): 646 EUR
Insula Whakaari (Noua Zeelanda) - Auckland (AKL): 1109.5 EUR

Citeste si: Locuri de pe Pamant care par desprinse de pe alte planete: 8 peisaje ireale pentru o experienta "extraterestra"

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri