Turismul romanesc va beneficia de fonduri structurale in valoare de circa 710 milioane euro, in perioada 2007-2013, bani care vor fi alocati pentru dezvoltarea a doua programe operationale ale Guvernului Romaniei, a declarat presedintele ANT, Monica Barbuletiu, citat de NewsIn.

"Dupa aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, turismul romanesc va beneficia de fonduri nerambursabile importante, sub forma fondurilor structurale, existand numeroase posibilitati de atragere a banilor europeni, fie sub forma investitiilor directe in infrastructura turistica, pentru cresterea calitatii serviciilor turistice, fie pentru pregatirea si perfectionarea personalului din domeniu, fie pentru dezvoltarea serviciilor de agrement turistic, precum si pentru valorificarea, protejarea si conservarea patrimoniului turistic natural", a spus presedintele Autoritatii Nationale pentru Turism (ANT), Monica Barbuletiu.

Potrivit presedintelui ANT, in vederea accesarii fondurilor structurale, Romania a elaborat programe operationale sectoriale pentru perioada 2007 2013, care cuprind masurile ce urmeaza a fi finantate, precum si bugetele alocate. Aceste programe urmeaza a fi negociate si aprobate de Comisia Europeana. Turismul se regaseste ca axa in doua programe operationale.

Programul Operational Regional are ca obiectiv accelerarea cresterii economice a tuturor regiunilor, cu prioritate a celor mai slab dezvoltate, si contine Axa prioritara nr. 3, "Dezvoltarea turismului regional si local". Aceasta axa vizeaza valorificarea resurselor turistice existente, precum si a celor neintroduse inca in circuitul turistic (resurse turistice istorice, culturale, naturale), crearea de noi locuri de munca si cresterea veniturilor din activitati turistice, crearea de noi surse de venit in zone izolate cu potential turistic. "Bugetul total al acestei axe, pentru perioada 2007 2013, este de circa 577,94 milioane euro, din care 491,25 milioane euro proveniti de la Uniunea Europeana, prin intermediul Fondului European de Dezvoltare Regionala, si 86,69 milioane euro, fonduri nationale publice. Fondurile vor putea fi atrase direct si de catre operatorii din turismul balnear, prin intermediul proiectelor de investitii pentru cresterea calitatii serviciilor de cazare, achizitionarea de aparatura medicala si tratament, servicii de agrement turistic", a spus Monica Barbuletiu.

Potrivit sefului ANT, Programul Operational Sectorial "Cresterea Competitivitatii Economice are ca obiectiv cresterea productivitatii intreprinderilor romanesti, in vederea reducerii decalajelor fata de productivitatea medie europeana. in cadrul acestui program, turismul se regaseste la Axa prioritara nr. 5 - "Romania destinatie atractiva pentru turism si afaceri, care vizeaza sustinerea cresterii competitivitatii economice, prin imbunatatirea imaginii Romaniei, promovand turismul romanesc.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri