Ischia, Italia

Ischia, Italia

Ischia este o insulă liniștită din Marea Tireniană care oferă o doză de frumusețe, spirit și ospitalitate italiene, cu un strop generos de nostalgie pentru Italia de altădată. Plajele sale virgine au fost mult timp populare printre italieni, dar vizitatorii internaționali au fost mai degrabă atrași de țărmurile mai strălucitoare din apropiere, de la Capri sau de pe Coasta Amalfi.

Sursă imagine: Shutterstock

Corsica, Franța

Corsica, Franța

Insula Corsica este un teritoriu spectaculos, cu terenuri muntoase și coastă stâncoasă, la doar patru ore de traversare cu feribotul din sudul Franței. Este înconjurată de mările Ligurică, Tireniană și Mediterană, în apropiere de vecina sa italiană, Sardinia. Cel mai înalt munte al său, Monte Cisco, se ridică la 2.708 metri deasupra orașului Corte, chiar în inima insulei, scrie Information France.

Sursă fotografie: Shutterstock

Insulele Shetland, Scoția

Insulele Shetland, Scoția

Situat între Norvegia și Scoția continentală, Insulele Shetland este un arhipelag alcătuit din aproximativ 100 de insule diferite.

Există o mulțime de lucruri de făcut în Shetland. Insulele au unele dintre cele mai incredibile peisaje din Marea Britanie și o moștenire vikingă de neegalat. Fie că îți place aventura îmbibată de adrenalină sau o abordare mai lentă a călătoriilor, poți vizita Shetland în felul tău.

Sursă imagine: Shutterstock

Madeira, Portugalia

Madeira, Portugalia

Madeira a fost nominalizată la World Cruise Awards la categoria cea mai bună destinație europeană de croazieră, alături de alte destinații, printre care Atena, Barcelona și Croația, scrie Portugal News.

Sursă fotografie: Shutterstock

Capri, Italia

Capri, Italia

Capri este o insulă din largul coastei Italiei, în mijlocul Mării Mediterane. Cunoscută și sub numele de Grotta Azzurra, Grota Albastră este atracția de top din Capri. Dar nu vă veți opri aici, ci veți admira și alte grote, arcul natural, stâncile Faraglioni și farul Punta Carena.

Sursă imagine: Shutterstock

Hvar și Insulele Dalmate, Croația

Hvar și Insulele Dalmate, Croația

Dalmația cuprinde granița vestică a Croației cu Marea Adriatică, care se întinde aproximativ de la insula Rab, chiar sub peninsula Istria, până la Golful Kotor din Muntenegru. De la orașe istorice și orașe montane pitorești la plaje ascunse și podgorii întinse, există multe de făcut și de văzut pe numeroasele insule care împânzesc coasta, notează agenția de turism Kimkim.

Sursă fotografie: Shutterstock

Azore, Portugalia

Azore, Portugalia

Pentru călătorii cunoscători, insulele Azore din Portugalia reprezintă de mult timp un punct de atracție pe radarul de destinații interesante. Recunoașterea din partea Unesco și a altor organizații a ajutat ca acest punct să pulseze și mai puternic.

Sursă imagine: Shutterstock

Ibiza, Spania

Ibiza, Spania

Ibiza este o destinație mediteraneană în care vă puteți relaxa și vă puteți bucura de atmosfera relaxată a piețelor de modă și a piețelor stradale sau puteți urmări apusul de soare înconjurat de peisaje frumoase. Ibiza este atât de autentică încât poate combina cea mai incitantă viață de noapte din lume cu un oraș aflat în patrimoniul mondial UNESCO și cu rezervații de biodiversitate.

Sursă imagine: Shutterstock

Mílos, Grecia

Mílos, Grecia

Milos este cea mai sudică insulă din arhipelagul Cicladelor, caracteristica principală a acesteia, în afara golfurilor sale adânci, fiind rara morfologie a solului, bogat în minerale. De asemenea, Milosul este și una dintre insulele renumite pentru plajele cu nisip fin sau izolate.

Sursă folografie: Shutterstock

Páros, Grecia

Páros, Grecia

Paros este o insulă din inima Insulelor Ciclade din Grecia, cu peste 10.000 de locuitori și 120 km de coastă. Peisajele senine, văile fertile și dealurile ondulate sunt presărate cu mici biserici și mănăstiri, completate de plaje nesfârșite de nisip cu ape de un albastru azuriu.

Sursă fotografie: Shutterstock

Sursa foto: Shutterstock