Amsterdam se anunță a fi cel mai scump oraș de vizitat în 2024, ținând cont de cele mai recente măsuri pregătite de Guvern pentru a susține rezidenții vulnerabili. Consiliul Local din Amsterdam și-a adoptat bugetul pentru 2024, iar una dintre cele mai izbitoare modificări ale acestuia va fi majorarea taxei turistice pentru vizitatori. De asemenea, este planificată și o creștere a taxei pentru pasagerii navelor de croazieră.

Taxa turistică urmează să crească cu 12,5%, ceea ce o va face cea mai scumpă taxă de acest fel din Uniunea Europeană, scrie The Mayor.

Aceasta înseamnă că o cameră de 175 de euro pe noapte, pentru o persoană, va avea o creștere de la 15,25 la 21,80 euro, în 2024. Taxa pentru pasagerii de croazieră va crește de la 8 la 11 euro pe vizitator.

Administrația locală încearcă să atenueze impactul inflației asupra locuitorilor printr-o varietate de subvenții și scheme. De exemplu, dacă taxa pe turism se va majora, impozitele pe proprietate și tarifele de parcare vor rămâne la fel ca în 2023.

Mulți locuitori din Amsterdam încă se luptă să-și țină capul deasupra apei din cauza prețurilor crescute brusc. Costurile pentru rezidenți nu vor crește în continuare în 2024. Taxa turistică va crește: vizitatorii vor contribui astfel la sarcinile majore ale orașului. Acest lucru ne permite să abordăm consecințele supraturismului și să facem eforturi suplimentare pentru a menține străzile curate și pentru a rezolva problemele acute din cartiere și cartiere.

Hester van Buren, Consilier Finanțe

Cu alte cuvinte, turiștii care se adună în popularul oraș olandez vor ajunge să plătească pentru întreținerea cartierelor și a infrastructurii. În esență, asta creează o circularitate în managementul fluxului turistic.

Mai mult, Van Buren ar fi menționat și despre introducerea unui fel de taxă pentru călătorii de o zi, similară cu cea planificată la Veneția, minus turnichetele.

Amsterdam a întâmpinat peste 20 de milioane de vizitatori în acest an, mulți dintre aceștia fiind doar în oraș pentru o zi.

Sursa foto: Pixabay.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri