O nouă intrare a fost deschisă în zidurile Vaticanului. Aceasta duce la un loc numit Necropola Via Triumphalis, care este un vechi oraș roman pentru morți.

În adâncul Vaticanului, puteți găsi acest vechi mormânt roman. Oamenii îl numesc adesea „oraș pentru morți”. În interior, lângă morminte deschise, sunt cutii de marmură pentru morți. Locul este plin de mozaicuri și fresce romane frumoase, notează Greek Reporter.

În epoca romană, era împotriva legii să se ardă sau să se îngroape cadavre în interiorul orașului. Acest lucru a fost pentru a menține orașul în siguranță și curat. Prin urmare, existau cimitire în afara limitelor orașului de-a lungul drumurilor.

Până acum, doar anumiți savanți și experți aveau voie să intre în necropolă. Totuși, începând cu 17 noiembrie, situl este deschis tuturor și există o nouă intrare numită Poarta Sfântul Trandafir. Acesta este deschis publicului pentru o expoziție numită Viață și Moarte în Roma Cezarilor.

Sursa Foto: Musei Vaticani

Ocupând aproximativ o mie de metri pătrați, această zonă arheologică se află pe o parte a vechii Via Triumphalis. Drumul era în afara zidurilor orașului.

Necropola a fost descoperită pentru prima dată în 1956, când se construia Vatican Autoparco. Ulterior, în 2003, când se construia o parcare, s-au descoperit și mai multe. Experții au fost conduși la secțiunea Santa Rosa, care acum a fost conectată la situl descoperit anterior.

Mormintele de aici sunt din secolul I până în secolul al IV-lea d.Hr. Cele mai multe dintre ele conțin rămășițele „sclavilor, liberților și artizanilor din orașul Roma”, spune Leonardo Di Blasi, expert la Muzeele Vaticanului.

Unii au fost identificați drept proprietate imperială, stăpânul lor fiind adesea împăratul Nero.

Sursa foto: Pixabay.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri