Madeira, Portugalia

Madeira, Portugalia

Descoperă peisaje de vis în Madeira, Portugalia, unde unele dintre cele mai impresionante priveliști din Europa se împletesc armonios - grădini botanice, coaste pitorești, plaje sălbatice și munți magnifici fac din Madeira una dintre cele mai exotice insule din Europa.

Garantat, vei primi o porție de soare, deoarece temperaturile se mențin în jurul valorii de 21°C în timpul iernii. Deși există un risc mic de ploaie, acestea nu durează mult și sunt responsabile pentru peisajele verzi luxuriante ce împânzesc insula.

Temperatură iarna: 21°C.

Sursă fotografie: Shutterstock

Sicilia, Italia

Sicilia, Italia

Sicilia este o destinație perfectă pentru tot parcursul anului datorită climatului său mediteranean. Chiar și în adâncurile lunii ianuarie, temperaturile medii persistă în jurul valorii de 16°C, însoțite de perioade însorite.

Cu insula mai puțin aglomerată în timpul iernii decât în alte perioade ale anului, vizitatorii pot să se bucure de orașele baroce și de siturile arheologice uimitoare.

Temperatură iarna: 16°C.

Sursă foto: unsplash

Limassol, Cipru

Limassol, Cipru

Cei pasionați de soare ar trebui să își îndrepte pașii către Cipru pentru cele mai călduroase ierni din Mediterana. Cu temperaturi ce oscilează în jurul valorii de 17°C, vei beneficia de cinci ore de soare pe zi, un adevărat impuls de vitamina D. Situată în estul Mării Mediterane, Cipru dispune de unele dintre cele mai frumoase plaje din Paphos, de o viață de noapte vibrantă în Limassol și de unele dintre cele mai bune muzee și restaurante în capitala țării insulare, Nicosia.

Temperatără iarna: 17°C.

Sursă foto: Pixabay

Insulele Canare, Spania

Insulele Canare, Spania

Datorită proximității lor față de coasta africană, Insulele Canare beneficiază de un climat dorit pe tot parcursul anului, oferind cel puțin 300 de zile de soare.

Alege-ți destinația dintre Tenerife, Lanzarote, Fuerteventura și Gran Canaria, fiecare dintre ele oferind o varietate de activități și plaje cu nisip fin, perfecte pentru relaxare, în funcție de preferințele tale.

Temperatură iarna: 20°C.

Sursă foto: Shutterstock

Valletta, Malta

Valletta, Malta

Dacă îți dorești o doză sănătoasă de cultură alături de soarele de iarnă, îndreaptă-te către Malta. Insula găzduiește nu mai puțin de nouă situri din Patrimoniul Mondial UNESCO. Și, deoarece plouă foarte puțin în timpul iernii, nu vei avea nevoie prea des de o umbrelă. Temperaturile, care se află în jurul valorii de 16°C, fac ca plimbările pe străzile din Valletta să fie o plăcere.

Temperatură iarna: 16°C.

Sursă foto: wall-street.ro

Marbella, Spania

Marbella, Spania

În afara perioadei de vârf a verii, găsirea celei mai bune locații pe plaje pentru a te bucura de soare nu va fi o problemă în Marbella. Și nu vei lupta nici pentru acel spațiu perfect pe terasa în aer liber pentru a te bucura de o băutură la asfințitul soarelui.

Marbella, cu atmosfera sa vibrantă și plajele sale fermecătoare, oferă o oază de distracție și relaxare în orice perioadă a anului, mai ales în afara aglomerației din sezonul estival. Este locul ideal pentru cumpărături și plajă, unde te poți bucura de razele blânde ale soarelui fără a te confrunta cu mulțimea de turiști.

Temperatură iarna: 20°C.

Sursă foto: Pixabay

Sursa foto: shutterstock