Grupul Strabag a finalizat contrucția terminalului T4 al Aeroportului Internațional Iași, care devine al doilea cel mai mare aeroport din țară, la timp pentru startul zborurilor în spațiul aerian Schengen. se arată într-un comunicat al constructorului.

Proiectul, evaluat la aproximativ 65,6 milioane de euro, a fost realizat în 16 luni – 4 luni pentru proiectare și alte 12 luni construcția propriu-zisă. Pe întreaga durată a lucrărilor, Strabag, alături de subcontractanții săi, a mobilizat o forță de muncă de aproximativ 600 de profesioniști.

"Am construit la Iași unul dintre cele mai moderne aeroporturi, acum al doilea ca mărime din țară. Clientul nostru s-a putut baza pe experiența noastră vastă în gestionarea proiectelor complexe și pe practicile inovatoare, cum ar fi metodele LEAN și BIM (Building Information Modelling)" a declarat, într-un comunicat remis redacției, Johann Poelzl, Technical Managing Director, Construcții Civile la Strabag România.

Aeroport Iasi(Sursa foto: Strabag)

Noul terminal este proiectat să primească până la 3,5 milioane de pasageri pe an și aduce o capacitate sporită și o procesare simplificată a pasagerilor în timpul orelor de vârf - până la 950 de pasageri pe oră.

Pentru noul terminal T4 Strabag a construit și instalat 20 de birouri check-in, 12 sisteme self check-in, 14 porți de îmbarcare, șase filtre de securitare, trei aviobridge-uri, un salon VIP și unul de business, spații pentru activități comerciale și alte spații conexe.

Proiectul a inclus, de asemenea, reconfigurarea drumurilor de acces la aeroport și creșterea capacității de parcare la sol de la 350 la 600 de locuri de parcare. La acestea se adaugă și construcția unui parc fotovoltaic.

Aeroport Iasi

(Sursa foto: Strabag)

Terminalul T4 se întinde pe mai mult de un hectar, este dezvoltat pe trei niveluri și adaugă o suprafață totală de peste 31.000 metri pătrați la infrastructura aeroportului.

Integrat cu terminalul existent, noul terminal va găzdui zboruri internaționale, permițând o mai bună organizare atât a zborurilor interne, cât și a celor externe între terminalele existente, ceea ce duce la optimizarea operațiunilor aeroportuare. De pe noul terminal vor fi operate zborurile în țările din spațiul Schengen, precum și zborurile interne.

Sursa foto: Strabag

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri