Aproape 80% dintre romani si-au luat concediul pana in august

Aproximativ 80% dintre romani au fost sau urmeaza sa mearga in concediu in aceasta vara, din care doar 10% au fost in afara tarii, Cheltuiala medie ridicandu-se la 1.296 lei pentru o vacanta in tara si aproape dublu pentru una in strainatate 2.354 lei, conform unui sondaj Gallup.

In privinta destinatiei, 80% din cei chestionati au ales Romania, 10% au plecat in strainatate, in timp ce 7% au fost atat in tara cat si in afara ei.

Dintre romanii care au ales sa-si petreaca vacanta in Romania 44% au fost pe litoral, 32% intr-o statiune montana in timp ce 25% au mers in vizita la o ruda in alta localitate.

Printre tarile preferate de romani in 2007, Italia s-a situat pe primul loc, cu 23%, urmata de Grecia, cu 14%, Germania, cu 13% si Ungaria, cu 10%, in timp ce in Spania, Bulgaria si Turcia au fost 3% dintre cei care au ales un concediu extern.

Dintre cei care si-au petrecut concediul in tara, 36% considera ca serviciile au fost mai bune decat anii precedenti, 34,1% cred ca acestea au fost la fel, 11% mult mai bune, si doar 8% au considerat ca au fost mai proaste, iar 3% mult mai proaste. 8% nu stiu/nu raspund.

Sondajul a fost realizat in luna august, pe un esantion de 1161 persoane majore, reprezentativ la nivel national. Marja de eroare a sondajului este de +/- 2,9%.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri