Preturile pachetelor turistice, scaderi cu pana la 60% fata de luna decembie

Preturile sejururilor pentru acesta perioada au scazut cu pana la 60% fata de pachetele turistice vandute in luna decembie.

"In ce priveste turismul extern, in acesta perioada sunt in continuare multe solicitari pentru destinatiile de schi. Daca in luna decembrie un pachet turistic pentru Austria costa 700 - 800 de euro, in momentul de fata, acelasi sejur se poate cumpara cu 300 - 350 de euro", a precizat, potrivit NewsIn, managerul agentiei de turism Prompt Service Travel, Adriana Goicea, mebru in comisia outgoing a Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT).

Potrivit acesteia, in acesta perioada, cea mai solicitata destinatie outgoing este Dubai, unde sejururile costa mai putin cu peste 1.000 de euro fata de luna trecuta, ajungand la un nivel de 1.900 - 2.100 de euro.
Scaderi semnificative de tarife se inregistraza si la nivelul destinatiilor interne. Astfel, cele mai scazute preturi fata de luna trecuta le are turismul rural, pachetele turistice scazand fata de luna trecuta cu pana la 60 la suta, a mentionat consultantul ANAT, Traian Badulescu.

Astfel, spune acesta, un cuplu poate petrece un weekend la pensiune si cu 50 de euro, excluzand transportul.

La preturi mai scazute se pot cumpara si sejururile pentru destinatii montane sau balneo. "Pentru munte si destinatiile balneo, preturile pachetelor turistice au scazut cu 20-30 la suta", a spus reprezentantul operatorilor din turism.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri