Operatorul aerian low-cost Wizz Air a transportat, in intervalul 2006-2009, din si catre Romania, peste 1,9 milioane de pasageri, iar in aprilie anul acesta a inregistrat o cota de piata de 35%.
"Piata care prezinta cea mai rapida crestere pentru Wizz Air este Romania. Dupa trei ani de la primul zbor operat din Tirgu Mures, compania a inregistrat o cota de piata de 35% in aprilie 2009", a declarat József Váradi, CEO Wizz Air.

Compania low-cost Wizz Air estima in februarie ca va transporta pe plan local 1,7 milioane de pasageri in 2009, in crestere cu 70% fata de anul trecut cand a inregistrat 900.000 de pasageri.

Anul trecut compania a avut 5.007 de zboruri, din care doar 1% au fost anulate. Referitor la intarzierile pe care le-a inregistrat compania, Natasa Kazmer a explicat ca 75% din curse nu au intarzieri si pleaca la timp, iar 25% nu pleaca la timp. Totodata, reprezentanta Wizz Air a mentionat ca intarzierile au fost de unu-doua minute, pana la cateva ore, respectiv 6-7% din motivele intarzierilor inregistrate fiind din punct de vedere tehnic.

De la lansarea operatiunilor din Romania, Wizz Air a investit in dezvoltarea serviciilor si a retelei de transport, ultimele noutati ale companiei pentru piata locala incluzand deschiderea celei de-a treia baze operationale in februarie la Timisoara, alocarea a doua noi aeronave A320 bazelor din Bucuresti si Timisoara (a treia va fi alocata bazei din Cluj-Napoca in iunie), dublarea capacitatii de transport, cresterea echipei prin angajarea de noi membri de echipaj si cresterea frecventelor pe mai multe zboruri.

Compania low-cost Wizz Air a transportat, in cinci ani, in Europa 18 milioane de pasageri. In prezent, Wizz Air opereaza zboruri in 21 de tari, pe mai mult de 130 de rute.

Wizz Air opereaza o flota unitara de aeronave Airbus A320 cu 180 de locuri. In prezent, compania detine 23 de aeronave, flota urmand sa creasca la 82 de unitati pana in 2014, in baza unui contract incheiat cu Airbus.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri