"Am agreat propunerera asociatiilor si patronatelor din turism de a stabili cota unica de TVA de 9% si pentru alimentatia din turism, deoarece in prezent aceasta este de 19%", a spus Elena Udrea, potrivit NewsIn.

Potrivit ministrului turismului, in prezent impozitul pentru unitatile de cazare din turism este de 9%, in timp ce impozitul perceput pentru unitatile de alimentatie este de 19%. "Este foarte greu sa faci diferenta cand ai doua tipuri diferite de impozit intr-un singur complex hotelier", a mai spus Udrea.

Ministrul turismului a precizat ca proiectul privind Legea Turismului ar putea fi finalizat pana la 20 septembrie 2009, dar acest lucru depinde de rezultatele discutiilor cu cele doua ministere. "Eu sper ca proiectul de Lege a Turismului va fi gata pana pe 20 septembrie, dar pe de o parte avem problema impozitului forfetar si, pe de alta parte, propunerile pe care le vom primi din partea ANSVSA", a adaugat Udrea.

Consiliul Consultativ al Turismului s-a reunit joi pentru a conveni asupra formei finale a proiectului de lege a turismului, urmand ca acesta sa fie supus dezbaterii publice si inaintat Parlamentului. La sedinta au participat reprezentantii MT, asociatiile profesionale, patronale si de promovare din domeniul turismului.