Compania aeriana slovaca de low-cost SkyEurope, care si-a anuntat intrarea in faliment la inceputul saptamanii, si-a pierdut miercuri licenta de zbor, a anuntat purtatorul de cuvant al companiei, Roland Schranz, citat de AFP.
Decizia a fost luata de ministrul slovac al transporturilor, in conditiile in care sediul social al SkyEurope se afla la Bratislava, a precizat Schranz si a adaugat ca aceasta este "o procedura normala" in caz de faliment, potrivit NewsIn.

Compania aeriana, care a cerut deschiderea procedurii de faliment in iunie, si-a incetat operatiunile in noaptea dintre luni si marti. Drept urmare, mii de pasageri au ramas blocati in toata Europa, dar mai multe companii europene de low-cost si-au anuntat disponibilitatea de a repatria calatorii ramasi la sol.

Creata in 2001, SkyEurope a intrat in insolventa in luna iunie, in conditiile in care compania nu a inregistrat niciodata profit in cei sapte ani de existenta. Compania deservea circa 20 de destinatii prin aeroporturile din Bratislava, Praga si Viena.

In 2008, SkyEurope a transportat 3,76 milioane pasageri si a avut o cifra de afaceri de 260,9 milioane euro. Pierderea neta a companiei s-a cifrat la aproape 60 milioane euro, iar datoriile insumau 176,8 milioane euro.

In primul trimestru din 2009, numarul pasagerilor transportati a coborat la 1,25 milioane, fapt ce a determinat SkyEurope sa-si diminueze capacitatile de transport de la 14 la 7 avioane.

Multe companii aeriene low-cost ar putea da faliment in urmatoarele luni
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri