Ministrul Turismului, Elena Udrea, a primit vizita Ministrului de Stat al Turciei, Zafer Çaglayan. Cu aceasta ocazie, cei doi ministri au sustinut necesitatea de a imbunatati colaborarea in domeniul turismului dintre cele doua tari, cu beneficii pentru ambele parti.
“Din punctul de vedere al dezvoltarii turismului, Romania se afla intr-un moment asemanator celui in care statul turc a decis sa creasca investitiile in acest domeniu. Avand in vedere experienta relevanta a Turciei in turism, precum si faptul ca Guvernul Romaniei a stabilit turismul domeniu de importanta strategica pentru economia nationala, privim Turcia ca pe un model de succes”, a declarat Elena Udrea.

In prezent, in Romania functioneaza un numar de aproximativ 11.000 firme cu capital turcesc, nivelul investitiilor turcesti pe piata romaneasca ridicandu-se la circa 7 miliarde dolari.

In acest context, Elena Udrea a prezentat principalele masuri de sustinere a investitiilor in turismul romanesc care urmeaza sa fie propuse de catre minister in proiectul viitoarei legi a turismului.

Astfel, in proiectul de lege va fi prevazuta posibilitatea de scutire de la plata impozitului pe profit a investitorilor in turism, in functie de volumul investitiilor, si va fi reglementat parteneriatul public-privat in acest domeniu.

Ministrul roman a declarat ca statul ar putea veni in aceste parteneriate cu teren sau cu infrastructura turistica.

Elena Udrea a mai remarcat ca firmele romanesti, inclusiv cele cu capital strain, pot accesa fonduri europene, respectiv ca din trimestrul patru al acestui an firmele vor fi scutite de la plata impozitului pe profitul reinvestit.

Ministrul de Stat, Zafer Çaglayan, si-a aratat disponibilitatea de a impartasi autoritatilor din Romania experienta pe care tara sa o are in dezvoltarea turismului si a invitat-o pe Elena Udrea in Turcia. Acesta a apreciat ca exista un mare interes al comunitatii oamenilor de afaceri din
Turcia pentru investitii in turismul romanesc si a propus ministrului roman sa le prezinte personal oportunitatile de investitii.

Ministrul de Stat din Turcia si delegatia acestuia au laudat initiativa Ministerului Turismului de a il alege pe Gheorghe Hagi drept una dintre personalitatile care promoveaza imaginea Romaniei ca destinatie turistica si i-au propus Elenei Udrea sa il desemneze pe marele fotbalist drept ambasador al turismului romanesc in Turcia.Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Citește și
COVID-19 | Airbus va produce viziere imprimate 3D pentru cadrele medicale
Setari Cookie-uri