Islanda, Londra si Las Vegas sunt printre destinatiile de vacanta cele mai ieftine din lume, ca urmare a crizei financiare, chiar daca Tailanda ramane bine plasata in clasament, a anuntat editorul gridurilor turistice Lonely Planet, relateaza AFP.
Lista celor mai interesante 10 destinatii din lume mai cuprinde Africa de Sud, India, Malaezia, Mexic, Bulgaria si Kenya, potrivit ghidului `Best in Travel 2010`, potrivit NewsIn.

Ghidul anual publicat in engleza cuprinde "ultimele tendinte de calatorie din lume, destinatiile, rutele si aventurile pentru anul ce urmeaza", potrivit Lonely Planet.

Declinul economiei din Islanda a facut ca viata din aceasta tara sa fie mai putin scumpa ca inainte, insula devenind cea mai rentabila destinatie turistica, potrivit ghidului.

Tailanda, ce se afla pe pozitia a doua, ramane "in continuare o afacere buna". "Este unul dintre cele mai ieftine sejururi la mare distanta pentru turistii europeni. Vizitatorii au in continuare numeroase optiuni de cazare", arata ghidul.

Londra, ce a fost vreme indelungata o destinatie de vacanta scumpa, "a devenit mai abordabila pentru turistii straini, chiar daca nu si pentru localnici", arata Lonely Planet. Cursul valutar favorabil face ca turistii sa poata gasi hoteluri mai ieftine cu pana la 50% fata de anii precedenti.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Citește și
Unde calatorim in 2020: destinatii recomandate de Lonely Planet
Setari Cookie-uri