Fondatorul grupului care detine Pro TV isi face hoteluri in Moscova

Magnatul american Ronald Lauder, cu afaceri importante in sectorul cosmetic si in televiziune, vrea sa se lanseze in sectorul hotelier din Moscova, printr-o investitie de 722 milioane euro intr-o firma creata in parteneriat cu primaria, la care va detine controlul, anunta presa rusa, citata de AFP.
Lauder este, totodata, fondatorul si presedintele non-executiv al Central European Media Enterprise (CME), companie care detine posturi TV in sapte tari din Europa Centrala si de Est. In Romania, CME opereaza posturile Pro TV, Acasa TV, Pro Cinema, Pro TV International, Sport.ro si MTV, iar Adrian Sarbu este director executiv si presedinte al companiei.

Aceasta societate, creata de primaria Moscovei, ar urma sa regrupeze 15 hoteluri, printre care mai multe de cinci stele, sub brandurile Metropola, Moskva si Radisson Slavianskaia, scrie NewsIn.

"51% din societatea hoteliera va apartine Fondului Rusia Real Estate al lui Ronald Lauder (...), iar 49% autoritatilor Moscovei", a relatat cotidianul Kommersant, citand un purtator de cuvant al serviciului de patrimoniu al primariei, Natalia Bykova. Fondul lui Lauder va investi 31,7 miliarde ruble (722 milioane euro), mai precizeaza publicatia ruseasca.

Primaria moscovita doreste de mai multa vreme sa creeze un conglomerat in care sa-si poata transfera participatiile pe care le detine la mai multe hoteluri din oras. Noua firma creata in parteneriat ar urma sa valoreze 62,2 miliarde ruble (1,4 miliarde euro), potrivit unei surse din interiorul primariei, citate de jurnalul economic rus RBK Daily.

Ronald Lauder, in varsta de 65 ani, a parasit in aceasta vara consiliul de administratie al grupului cosmetic Estee Lauder, lasand-o pe carma pe fiica sa, Jane. El a ramas totusi presedinte fara functie executiva al marcii Clinique si ocupa inca unele functii in cadrul grupului.

Sursa foto: Wikimedia CommonsTe-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri