Statiunea balneoclimaterica Baile Felix, aflata in judetul Bihor, a inregistrat anul trecut o crestere cu 22% a numarului turistilor, pana la aproximativ 85.200, fata de cei circa 70.000 de turisti din anul 2008, potrivit datelor transmise de Primaria Sinmartin, de care apartine statiunea.

"Aceasta crestere s-a datorat faptului ca in decursul anului 2008 s-au construit foarte multe locuri de cazare, care au fost date in folosinta in anul 2009", spun reprezentantii Primariei Sinmartin, potrivit NewsIn.

De asemenea, investitiile planificate pentru acest an in statiunea Baile Felix se ridica la aproape 2 milioane lei. "Investitiile vizeaza modernizarea strazilor din statiune, retelele de alimentare cu apa, canalizarea si trotuarele. Sursele de finantare vor fi bugetul local si bugetul de stat", potrivit informatiilor transmise de Primaria Sinmartin.

Totodata, autoritatile locale intentioneaza sa construiasca in statiune un Aquapark de 30 milioane euro si un hotel de 20 milioane euro, proiecte pentru care a fost finalizat studiul de fezabilitate.

Statiunea Baile Felix are 532 de locuitori si se afla in judetul Bihor, la 8 km de Oradea. Statiunile Baile Felix si Baile 1 Mai apartin de comuna Sinmartin.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Arabia Saudita, catre turisti: Daca nu respecta decenta, amendati