O recenta analiza a tarifelor practicate de unitatile noastre hoteliere pentru petrecerea Revelionului din acest an in locatiile autohtone, studiul realizat de Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc, arata ca, in medie, costurile pentru trei nopti de cazare si masa festiva variaza intre 700 si 1.200 lei noi.
Potrivit opiniei majoritatii operatorilor din turismul autohton, spre deosebire de sezonul de vara cand romanii obisnuiesc sa cheltuiasca mai mult pentru vacantele lor, de Revelion cele mai cautate pachete sunt cele care au preturile mai mici. In context, ofertele turistice din statiunile Voineasa, Baile Olanesti, Calimanesti-Caciulata si Baile Govora sunt printre cele mai avantajoase din acest an, iar dotarile sunt conforme standardelor de calificare ale unitatilor respective. La Voineasa, preturilor accesibile pentru petrecerea Revelionului au facut ca marea majoritate a locurile din vile sa fie deja ocupate, in acest moment fiind disponibile doar spatiile oferite de Hotelul Lotru, de doua stele.

Practic, la Hotelul Lotru care are o capacitate de 173 de camere 331 de locuri, pentru Revelion tariful variaza intre 500 si 590 de lei noi de persoana pentru trei nopti de cazare. In pachetul de servicii in valoare de 590 de lei intra cazarea la hotel, toate mesele servite, masa festiva din noaptea anului nou si cina festiva din 1 ianuarie. Pentru pachetul de servicii in valoare de 500 de lei noi sunt incluse aceleasi servicii, dar cazarea se face in acest caz la hotelurile Lotrisor, Vidruta si Poienita, de o stea. Hotelul Lotru dispune de parcare, lift, restaurant, bar, bar de noapte, baza de tratament, sali de conferinte, sala de gimnastica, sauna, masaj, curatatorie, magazin, farmacie, seif, teren de sport. Pentru plata serviciilor se accepta si carti de credit. Camerele de la hotel au baie, televizor cu cablu TV, telefon si frigider.

Reamintim ca, statiunea balneoclimaterica Voineasa este situata la o altitudine de 650 de metri, pe Valea Lotrului, iar principalii factori naturali de cura sunt climatul sedativ, fara praf si fara alergeni, bogat in aerosoli. In mod normal statiunea este indicata pentru tratarea nevrozei astenice, a starilor de debilitate, surmenajului fizic si intelectual, convalescentei, rahitismului si tulburarilor de crestere la copii. Efecte positive s-au observat si in cazul diverselor forme de astm bronsic si bronsite cronice astmatiforme. Pentru a ajunge in statiune, turistii se pot deplasa cu autoturismul pe DN 7A prin localitatea Brezoi (246 de kilometri de la Bucuresti). Pe calea ferata se poate ajunge de la Bucuresti la Brezoi (307 kilometri, dupa care turistii vor merge cu un autobuz, 40 de kilometri, pana la destinatie. In statiunea Baile Olanesti, Hotelul Olanesti si Hotelul Parang au cele mai atractive pachete pentru cumpana dintre ani.

Astfel, la Hotelul Olanesti, de doua stele, oferta de Revelion cuprinde, atat varianta pentru trei nopti, cat si pentru patru sau cinci nopti. Pentru trei nopti de cazare intr-o camera dubla, turistii vor plati 640 de lei noi. In pachetul de servicii sunt incluse cazarea in camere modernizate, pensiune completa, masa festiva de Revelion si cina festiva in prima zi a noului an. Pentru un pachet de trei nopti, pretul este de 720 de lei noi, iar pentru cinci nopti, 790 de lei noi. In cazul in care se opteaza pentru cazare in camere nemodernizate, turistii trebuie sa achite 630 de lei noi pentru trei nopti de cazare, 700 de lei noi pentru patru nopti si 760 de lei noi pentru cinci nopti. Este posibila si cazarea in vile de doua stele, in camere modernizate (cu pensiune completa, masa festiva de Revelion la restaurantul Olanesti si cina festiva pe 1 ianuarie) la Restaurantul Olanesti, preturile practicate fiind de 590 de lei noi pentru trei nopti, 650 de lei noi pentru patru nopti si 710 lei noi pentru cinci nopti.

Hotelul Olanesti are o capacitate de 192 de camere - 415 locuri de cazare. Exista acces la parcare, lift, baza de tratament, restaurant, restaurant terasa, bar de noapte, facilitati pentru handicapati, seif si agentie de turism. Camerele au baie si dus, telefon, frigider, televizor si cablu TV. La Hotelul Parang, de doua stele, capacitatea de cazare este 748 locuri- 366 de camere, iar preturile sunt asemanatoare cu cele de la Hotelul Lotru.

Si aceasta unitate hoteliera este dotata cu parcare, lift, baza de tratament, restaurant, bar, sala de conferinte, biblioteca, seif, bowling, magazin si agentie de turism. Camerele au baie si dus, telefon, frigider, televizor si cablu TV, iar oferta de Revelion cuprinde trei nopti de cazare pentru un loc intr-o camera dubla, cu pensiune completa tariful fiind de 690 de lei noi. In acest pret este inclusa masa festiva de Revelion intr-un restaurant de categoria I si cina festiva din de 1 ianuarie. Pentru aceleasi servicii de cazare, timp de trei nopti, dar cu servirea mesei festive la un restaurant de categoria a doua, la fel ca si cina de a doua zi se percep 580 de lei noi.

Statiunea Baile Olanesti este situata la o altitudine de 450 de metri, in nord-estul Olteniei, intr-o depresiune intracolinara a Carpatilor Meridionali, de o parte si de alta a raului Olanesti, afluent al Oltului. In statiune se poate ajunge din doua directii diferite, dinspre Bucuresti sau din Sibiu. Cu autoturismul se urmeaza traseul Bucuresti-Ramnicu Valcea pe Drumul European 7, iar din municipiul resedinta de judet la Baile Olanesti pe DN 64A (200 de kilometri). Turistii care vin de la Sibiu pot urma tot Drumul European 7 si DN 64A (100 de kilometri). Cu trenul, destinatia finala este Gara Ramnicu Valcea (pe linia Piatra Olt), urmand ca deplasarea in statiune sa fie facuta cu una dintre cursele auto care asigura aceasta legatura (18 kilometri).

Si in acest an, din cauza preturilor reduse pentru cazare si masa, managerii statiunii Calimanesti-Caciulata se asteapta la un aflux mare de oaspeti, la fel ca in anii precedenti. Concret, pentru petrecerea noptii dintre ani, turistii au la dispozitie Hotelul Caciulata, de doua stele, complet modernizat, pretul pentru pachetul de revelion fiind de 560 de lei noi pentru trei nopti, 640 de lei noi pentru patru nopti si 720 de lei noi pentru cinci nopti. In tarif sunt incluse cazarea in camere modernizate, pensiune completa, masa festiva de Revelion si cina festiva din 1 ianuarie 2006.

Hotelul Caciulata are o capacitate de 198 de camere si 5 apartamente in total 400 de locuri, parcare, lift, restaurant, restaurant terasa, bar, discoteca, sala de conferinte, seif, facilitati pentru handicapati, spalatorie, sala de gimnastica, piscina interioara si exterioara, sauna, teren de sport, biblioteca, biliard, farmacie, magazin, agentie de turism, schimb valutar, room service. Se accepta pentru plata si carti de credit. Camerele au baie si dus propriu, frigider, telefon, televizor si cablu TV. Turistii isi pot petrece Revelionul si la Hotelul Oltul, care este si el complet modernizat.

Hotelul de doua stele are o capacitate de 230 de camere si 8 apartamente in total 476 de locuri. Este dotat cu parcare, lift, restaurant, restaurant terasa, discoteca, baza de tratament, farmacie, room service, sala de gimnastica, piscina interioara, biliard, biblioteca, agentie de turism, schimb valutar. Si in acest caz se accepta carti de credit. Camerele au baie si dus propriu, frigider, telefon, televizor si cablu TV. Preturile mai mici sunt practicate la Hotelul Cozia, de doua stele, care are o capacitate de 198 de camere si 5 apartamente - 400 de locuri de cazare.

Astfel, pentru trei nopti de cazare intr-o camera dubla, cu pensiune completa, masa festiva de Revelion si cina festiva de 1 ianuarie turistii vor plati 470 de lei noi. Cu aceleasi servicii incluse, dar cu patru nopti de cazare pretul este de 540 de lei noi, iar pentru cinci nopti de cazare este de 610 lei noi. Si la acest hotel exista parcare, lift, restaurant, bar, discoteca, sala de conferinte. Se acorda facilitati pentru handicapati, iar turistii pot beneficia de room service, sala de gimnastica, piscina interioara si exterioara, pescuit, teren de sport, biliard, farmacie, agentie de turism, schimb valutar. Se accepta carti de credit. Camerele au baie si dus propriu, frigider, telefon, televizor si cablu TV. La Hotelul Traian, de doua stele- 263 de camere, 526 de locuri, pentru trei nopti de cazare in camere standard, cu pensiune completa, masa festiva de Revelion la restaurantul Traian si cina festiva din ziua de 1 ianuarie, tariful este 450 de lei de persoana.

Si la aceasta unitate turistii au acces la parcare, lift, restaurant, bar, farmacie, sala de jocuri, magazin, sau pot pescui sau inchiria masini in timpul sejurului. Tot pentru trei nopti, dar cu cazare in camere modernizate, pensiune completa, masa festiva de revelion la restaurantul Traian si cina festiva de a doua zi pretul este de 500 de lei noi. O alta oferta cuprinde trei nopti de cazare in camere standard, pensiune completa, masa festiva de Revelion la restaurantul Intim si cina festiva din 1 ianuarie, totul pentru doar 430 de lei noi.

Pentru cazare timp de trei nopti in camere modernizate, cu pensiune completa, masa festiva de Revelion la Restaurantul Intim si cina festiva, pretul este de 480 de lei noi. Reamintim ca statiunea Calimanesti-Caciulata este situata la o altitudine de 260 de metri, in Depresiunea Subcarpatica Jiblea -Calimanesti, pe malul drept al Oltului, la iesirea acestuia din Carpatii Meridionali. Accesul in statiune se poate face cu autoturismul pe ruta Bucuresti-Pitesti-Sibiu, pe DN 7, iar din Craiova, spre Ramnicu Valcea pe DN 65C. Pe calea ferata se urmeaza traseul Bucuresti- Ramnicu Valcea - Calimanesti - Caciulata. In statiunea Govora, programul de Revelion cel mai atractiv include cateva oferte la unitati hoteliere de doua si de trei stele, cu dotari si servicii corespunzatoare.


Spre exemplu, la Hotelul Parc, de doua stele, care are o capacitate de 94 de camere (195 de locuri de cazare), pentru trei nopti-cazare cu pensiune completa, masa festiva de Revelion si cina festiva de a doua zi, tariful este de 600 de lei noi, in timp ce pentru patru nopti de cazare pretul este de 740 de lei noi, iar pentru cinci nopti de 830 de lei noi, cu aceleasi servicii incluse. Hotelul are parcare, lift, baza de tratament, sala de conferinte, restaurant, terasa - restaurant, bar, gradinita pentru copii, coafor si cosmetica. Se accepta si carti de credit. Turistii au acces la seif si room service, iar toate camerele dispun de baie si dus, televizor, cablu TV, frigider si telefon.

O alta varianta o pune la dispozitia turistilor Hotelul Palace, de o stea, care dispune de o capacitate de 193 de camere - 149 de locuri de cazare: se poate opta pentru cazarea in camere cu confort sporit, sau in camere cu doua locuri. In primul caz, pentru trei nopti de cazare cu toate mesele asigurate inclusiv, masa de revelion si cina festiva de a doua zi, pretul este de 650 de lei noi, in timp ce pentru patru nopti, in aceleasi conditii, 810 lei noi, iar pentru cinci nopti, 910 lei noi. Hotelul Palace dispune de parcare, lift, baza de tratament, restaurant, terasa - restaurant, bar, magazin si seif, iar camerele sunt dotate cu baie si dus, televizor, cablu TV, frigider, telefon.

Pentru turistii mai pretentiosi, Revelionul poate fi petrecut la Hotelul Belvedere, de trei stele, care are o capacitate de cazare de 38 de camere - 79 de locuri. La acesta unitate, oaspetii au acces la parcare, baza de tratament, sala de conferinte, restaurant, salon de mic dejun, terasa - restaurant, bar, sauna, sala de fitness si room service. Toate camerele au baie si dus, televizor, cablu TV, frigider, telefon si minibar. Pentru trei nopti de cazare, cu toate mesele incluse, masa festiva de Revelion si cina festiva de 1 ianuarie 2006, tariful practicat este de 930 de lei noi.

Pentru patru nopti, cu aceleasi servicii, se percepe 1170 de lei noi, iar pentru cinci nopti 1350 de lei noi. La Casa Govoreana, tot de trei stele, costul serviciilor este putin mai mic insa, unitatea dispune doar de 4 camere - 8 locuri de cazare. Concret, pachetul de servicii de trei nopti costa 650 de lei noi si include cazare, pensiune completa, masa festiva de Revelion si cina festiva din 1 ianuarie 2006.

Pentru patru nopti de cazare, in aceleasi conditii, tariful este de 810 lei noi, iar pentru cinci nopti 910 lei noi. Si la aceasta unitate, toate camerele sunt dotate cu baie si dus, televizor si cablu TV, iar turistii au acces la parcare, salon traditional, terasa si crama. Statiunea Baile Govora este situata la o altitudine de 360 de metri, in bazinul subcarpatic din nord-estul Olteniei, pe valea raului Hinta, la 20 de kilometri de Ramnicu Valcea.

Accesul in statiune se poate face pe calea rutiera dinspre Bucuresti-Pitesti (pe Autostrada 1), iar apoi spre Ramnicu Valcea pe DN 7. Traseul se continua pana la Baile Govora pe DN 67. Cu trenul, destinatia finala este Gara Govora, dupa care se ajunge in statiune cu unul dintre mijloacele de transport local. In final, mentionam ca, asemanator anilor precedenti, statiunile de pe Valea Prahovei se afla in topul celor mai
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri