In conformitate cu prevederile legii, in perioada iulie-august 2010 Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti (AIHCB) a fost evaluat de catre o comisie numita prin Ordin al Ministrului Transporturilor si Infrastructurii, pentru verificarea indeplinirii cerintelor privind certificarea ca aeroport international.

Din comisie au facut parte reprezentanti ai Ministerului Transporturilor si Infrastructurii, Ministerului Administratiei si Internelor, Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si Ministerului Sanatatii.

Raportul comisiei de evaluare mentioneaza ca in actuala configuratie a terminalelor Aeroportului Henri Coanda, sunt indeplinite toate conditiile de certificare ca aeroport international, precizand ca AIHCB asigura un nivel optim al facilitatilor si serviciilor necesare pentru o procesare rapida a pasagerilor, echipajelor aeronavelor, bagajelor, marfii si postei.

Ca urmare, in data de 10 septembrie 2010, Ministrului Transporturilor si Infrastructurii a semnat Ordinul nr. 708, prin care se aproba certificarea Aeroportului International Henri Coanda Bucuresti ca aeroport international.

Citeste si:

Dupa finalizarea lucrarilor la obiectivul de investitii „Extindere sala de imbarcare”, care va introduce modificari semnificative in actuala configuratie, prin cresterea capacitatii de procesare a pasagerilor la 6 milioane de pasageri anual si a gamei de servicii oferite, administratorul aeroportului va solicita reevaluarea in scopul verificarii indeplinirii conditiilor de certificare ca aeroport international, in noua configuratie.

In ceea ce priveste Aeroportul International Bucuresti Baneasa - Aurel Vlaicu (AIBB-AV), au fost initiate demersurile pentru reorganizarea terminalului de pasageri, urmand sa se transmita catre Ministerul Transporturilor si Infrastructurii solicitarea de certificare ca aeroport international si pentru acest aeroport.

Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti (CNAB) a fost infiintata prin fuziunea societatilor care gestionau cele doua aeroporturi bucurestene, respectiv C.N. Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti S.A. si S.N. Aeroportul International Bucuresti Baneasa-Aurel Vlaicu S.A. CNAB si-a inceput activitatea la data de 11 februarie 2010 si asigura managementul si coordonarea operationala a celor doua aeroporturi, coordonand proiectele de dezvoltare si modernizare ale acestora.