Devenit in cinci ani un concept turistic inedit, initiat de catre compania Klingeis Consulting, hotelul de gheata de la Balea Lac va fi deschis si anul acesta in perioada 24 decembrie 2010 – 30 aprilie 2011.

Proiectul Ice Hotel de la Balea Lac va fi dedicat anul acesta pietrelor pretioase si se va numi „Ice Hotel – Lights and Stones”, iar tarifele in sezonul 2010-2011 vor fi de 150 lei de persoana/noapte, respectiv 300 lei pentru o camera de doua persoane/noapte.

"In total, investitia se ridica la cifra zecilor de mii de euro si include constructia si amenajarea hotelului, a bisericii de gheata si a esplanadei cu expozitia de statui din gheata", au declarat reprezentantii Klingeis Consulting pentru wall-street.ro , care adauga ca valoarea incasarilor de anul trecut a reusit sa acopere intreaga investitie.

Ca o noutate, anul acesta, hotelul hibernal “se lanseaza” in formula extinsa, de 14 camere. Incaperile vor capata nuantele si irizatiile pietrelor pretioase si semi-pretioase carora le sunt dedicate: topaz, safir, smarald, diamante sau ametist.

Complexul va include un Ice Bar, un Ice Restaurant si o esplanada cu expozitie de statui din gheata. Suprafata totala de constructie a hotelului va fi de circa 650 de metri patrati, iar fiecare camera este dotata cu un pat dublu.

Respectand traditia consacrata a editiilor trecute, “Ice Hotel 2011” va cuprinde si in acest sezon o serie de actiuni gandite special cu ocazia Sarbatorilor de iarna precum si activitati noi in afara sarbatorilor cum ar fi team-buildingurile.

Vazut initial doar ca o curiozitate excentrica rezervata turistilor iesiti din tipare, ICE Hotel, singurul hotel de acest gen din Europa de Sud-Est implementeaza un concept intalnit pana acum doar in tarile nordice ale Europei, Canada sau Japonia si are o anumita tema in fiecare an.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Trafic restrictionat pe Transfagarasan sambata
Setari Cookie-uri