Ministrul Dezvoltarii, Elena Udrea, sustine ca din cauza bugetului redus institutia nu a reusit anul trecut sa deruleze unele proiecte in ritmul pe care si l-a propus, dand exemplu numarul mic de locuinte ANL construite, dar a calificat totusi rezultatele institutiei drept "multumitoare", scrie Mediafax.

"Avem in lucru 4.000 de kilometri, am reabilitat 341. Daca vorbim de ANL, ne-am propus sa terminam in trei ani 100.000 de locuinte. Cu bugetul pe care l-am avut, am terminat 1.700 in 2010", a spus ministrul, intrebat ce nu a reusit sa realizeze in 2010.

In plus, ministerul nu a reusit anul trecut sa construiasca nicio locuinta in cadrul proiectului guvernamental care vizeaza livrarea a 25.000 de case pentru specialisti, in mediul rural.

"In 2010 nu a avut finantare, acum incepem sa lucram, in acest an, si probabil ca vom reusi sa construim 100 de case cu bugetul pe care il avem alocat", a spus ministrul.

Udrea a afirmat ca ministerul a avut un buget de 2,2 miliarde lei anul trecut, fata de 3,02 miliarde lei in 2009, iar in 2011 acesta este cu circa 1% mai redus comparativ cu anul trecut.

Totodata, realocarea de fonduri de la finalul anului trecut a fost "o picatura de apa intr-un desert", potrivit sursei citate.

Pe de alta parte, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului a declarat ca rezultatele din 2010 ale ministerului pe care il conduce sunt "multumitoare" si isi propune ca 2011 sa fie un an mai bun.

"In conditiile date, cred ca rezultatele sunt multumitoare, dar ne propunem ca in 2011 sa fie mai bine", a spus ea.

Udrea a afirmat ca daca ar fi sa defineasca activitatea ministerului intr-un singur cuvant, acesta ar fi "eficienta". Astfel, ministerul a reusit sa finalizeze proiecte deja incepute, a lansat lucrari noi si a achitat datorii, a adaugat ministrul.

"A fost anul in care am construit locuinte, am reabilitat drumuri, am construit retele de apa si canalizare, am construit si am dat in folosinta partii de ski, centre balneare, sali de sport, patinoare. Nu in ultimul rand am creat in sfarsit brand-ul turistic national al Romaniei", a afirmat Udrea.

Ea a mai spus ca Ministerul Dezvoltarii este "campion la atragerea fondurilor europene", prin Programul Operational Regional pe care il gestioneaza.

Totodata, Udrea a precizat ca anul trecut institutia a trecut prin doua restructurari, prin care au fost reduse posturile si nivelul cheltuielilor cu bunuri si servicii.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Valcov, familia Cosma, Udrea si Bica scapa de condamnari