Marinel Burduja paraseste Raiffeisen Bank

Marinel Burduja paraseste Raiffeisen BankMarinel Burduja va parasi Raiffeisen Bank la finele lunii iunie, dupa pe timp de peste sapte ani a ocupat pozitia de prim-vicepresedinte al bancii responsabil cu divizia corporatii.

Reprezentantii Raiffeisen Bank au precizat, pentru Wall-Street.ro, ca motivul pentru care Burduja va parasi institutia de credit este legat de faptul ca mandatul sau expira pe 30 iunie 2012 si nu s-a mai luat decizia de prelungire a acestuia.

Marinel Burduja a venit in Raiffeisen Bank in 2001, iar timp de patru ani a ocupat pozitia de vicepresedinte responsabil cu segmentul corporate.

Directorul general al Electrica a demisionat

Directorul general al Electrica a demisionatDirectorul general al companiei Electrica, Ioan Folescu, a demisionat pentru ca noua conducere a Ministerului Economiei si-a exprimat neincrederea referitoare la neimplicarea lui politica.

"In ultimii trei ani, cand la conducerea Electrica s-a aflat Ioan Folescu, SC Electrica, cat si filialele de distributie si furnizare a energiei electrice din grup, au inregistrat profit evidentiindu-se in acest sens Filiala Electrica de Distributie a Energiei Electrice Muntenia Nord cu un profit de 11 % pe anul 2011, unde presedinte al Consiliului de Administratie este chiar Ioan Folescu", se arata intr-un comunicat transmis de Electrica

Flanco numeste un nou marketing director

Flanco numeste un nou marketing directorFlanco a anuntat numirea Marinei Zara in functia de marketing director al companiei. Pozitia a ramas vacanta incepand din martie 2012, dupa ce Violeta Luca a preluat postul de deputy CEO, conform companiei.

“Ritmul de crestere a vanzarilor Flanco este unul accelerat, iar strategia de marketing, coordonata de Marina Zara, va sustine obiectivul companiei de a deveni lider de piata pana in 2015“, a declarat Violeta Luca, deputy CEO Flanco.

Rompetrol are un nou director general

Rompetrol are un nou director generalZhanat Tussupbekov (foto mijloc) a fost numit director general al grupului Rompetrol, dupa o decizie a unicului actionar al grupului Rompetrol – compania KazMunayGas Kazahkstan.

Tussupbekov a preluat functia incepand cu 21 mai. Pana in prezent, aceasta pozitie a fost detinuta de Saduokhas Meraliyev, care va continua sa isi desfasoare activitatea in cadrul Rompetrol, in calitate de membru al Consiliului de Administratie

Pfizer numeste un nou sef pentru Romania

Pfizer numeste un nou sef pentru RomaniaFiliala locala a companiei farmaceutice Pfizer (SUA) are, incepand cu mai, un nou country manager, in persoana lui Gregory S. Reeder.

El il inlocuieste astfel pe Brendan O'Brien, venit la carma Pfizer Romania la inceputul lui 2010.

Pfizer detine o cota de 5,8% pe piata farmaceutica din Romania, clasandu-se pe locul al 5-lea, dupa vanzarile obtinute in intervalul aprilie 2011 - martie 2012 (659,9 mil. lei).

Peter Weiss pleaca de la sefia Bancpost

Peter Weiss pleaca de la sefia BancpostPeter Weiss a renuntat la pozitia de director general al Bancpost, din considerente personale, iar pozitia sa va fi preluata de catre Anthony C. Hassiotis, dupa aprobarea autoritatilor de reglementare.

Peter Weiss (foto) a preluat functia de director general al bancii la 1 ianuarie 2011.

"In ultimii 8 ani, domnul Hassiotis a fost Country CEO si CEO al Postbank, in Bulgaria. Inainte de mandatul sau la Postbank, domnul Hassiotis a fost Presedinte al Consiliului de Administratie si CEO al General Bank in Grecia si viceguvernator si vicepresedinte al Consiliului de Administratie a Bancii Agricole a Greciei (Agricultural Bank). Anterior, el a ocupat pozitia de Country Manager al Grupului Barclays si CEO al bancii Barclays in Grecia. De asemenea, el a lucrat timp de 17 ani pentru Citibank in Statele Unite, Arabia Saudita, Venezuela, Costa Rica si Grecia. Mai inainte, el a detinut functii de conducere executiva la Mellon Bank din Pittsburgh, SUA si Londra, Marea Britanie", se arata intr-un comunicat transmis de Bancpost.