10. Cea mai eficienta afacere: masinile care isi pastreaza cel mai bine valoarea

10. Cea mai eficienta afacere: masinile care isi pastreaza cel mai bine valoareaAutoturismele noi se depreciaza rapid, dupa primul an acestea pot pierde intre 15% si 35% din valoare. Deprecierea variaza foarte mult intre marci si modele. Masinile bine construite, de incredere si populare tind sa se deprecieze mai greu, reiese dintr-un studiu al Motors.co.uk, care previzioneaza ce modele cumparate in urma cu un an isi vor pastra valoarea in 2012.

Vezi aici topul complet.

9. Cele mai mari tranzactii

9. Cele mai mari tranzactiiIn prima jumatate de an au fost inregistrate 102 tranzactii pe piata romaneasca, cu o valoare de 1,24 miliarde euro, releva o analiza DealWatch.

Locul 10: NBG-Banca Romaneasca (10%): 26 mil. euro
Cumparator: National Bank of Greece
Active/Companie tinta: Banca Romaneasca (10%)
Vanzator: BERD

NBG detine in prezent 99,279% din actiunile Bancii Romanesti dupa ce a cumparat 10,21% de la Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD).

Tranzactia este estimata, potrivit DealWatch, la 26 milioane de euro.

Vezi aici cele mai mari 10 tranzactii.

8. Razboiul de la SIF Muntenia continua!

8. Razboiul de la SIF Muntenia continua!La inceputul lunii iulie, schimbarea de conducere de la SIF Muntenia scria istorie. Pentru prima data, ca o consecinta a ridicarii pragului de detinere, actionarii isi impuneau reprezentantii in Consiliu. Nelipsita de scandaluri si discutii, ecourile Adunarii Generale a Actionarilor se fac simtite si in prezent. Un grup de 17 actionari ai companiei se considera nedreptatiti si au inceput demersurile pentru a clarifica lucrurile.

Citeste mai multe detalii.

7. Ghidul anti-seceta: cum ar putea fi reduse patimile agricultorului roman

7. Ghidul anti-seceta: cum ar putea fi reduse patimile agricultorului romanSeceta reprezinta problema majora a culturilor agricole in acest an, existand zone, unde productia este distrusa integral. Wall-Street.ro va prezinta masurile preventive prin care agricultura romaneasca ar putea face fata mai bine perioadelor secetoase.

Inginerul Stefan Poenaru, presedintele Asociatiei fermierilor din Romania, spune ca o solutie ieftina si eficienta pentru a contracara efectele secetei si a diminua potentialele pierderi este refacerea perdelelor de protectie a terenurilor agricole, existente odinioara in perimetrul Baragan, Drobogea, Mehedinti.


6. ING: NU excludem un euro de 5 lei

6. ING: NU excludem un euro de 5 leiING Bank estimeaza pentru finele anului un curs de schimb de 4,85 lei/euro, dar analistii bancii nu exclud ca moneda nationala sa depaseasca temporar nivelul de 5 lei/euro, se arata intr-un raport al institutiei de credit.

"Viitoarele alegeri generale si o administratie care a pierdut sprijinul semnificativ (din partea populatiei – n.r.) au creat scena pentru cresterea stresului politic, dar, dupa cum arata pietele financiare, evenimentele recente au depasit toate asteptarile. Scandalurile politice au sugerat ca regulile in Romania sunt fluide si ca agenda politica o depaseste pe cea economica. Piata valutara si cea a datoriei publice, impreuna cu alte dovezi anecdotice, sugereaza ca sentimentul in prezent variaza de la o mare incertitudine la unele preocupari care indica ca perspectivele tarii devin tot mai sumbre, toate pe fundalul unei Europe aflate in starea de dezintermediere", potrivit raportului ING Bank.

5. Problemele mari din Europa: iesirea Marii Britanii din UE si economia Italiei care se sufoca

5. Problemele mari din Europa: iesirea Marii Britanii din UE si economia Italiei care se sufocaAnalistii avertizeaza ca urmatoarea problema a Europei ar putea fi iesirea Marii Britanii din UE, in timp ce in Italia austeritatea sufoca economia.

Marea Britanie a avut intotdeauna o relatie dificila cu vecinii europeni, insa, in contextul euroscepticismului alimentat de criza zonei euro, chiar si aceasta relatie dificila ar putea atinge pragul minim prin retragerea definitiva a tarii din Uniunea Europeana, potrivit bancii nipone Nomura.

Retragerea Marii Britanii din UE nu ar semana nici pe departe cu o iesire a Greciei din zona euro. Marea Britanie nu foloseste euro si are control asupra propriei politici monetare.

Sursa foto: shutterstock

4. Guvernul Ponta, la prima remaniere. Scurta analiza a bilantului celor 3 luni de mandat

4. Guvernul Ponta, la prima remaniere. Scurta analiza a bilantului celor 3 luni de mandatPremierul Victor Ponta a anuntat o noua formula a Executivului, care a trecut printr-o mini-remaniere, in urma demisiilor prezentate de catre Ioan Rus si Victor Paul Dobre. Wall-Street.ro va propune un scurt bilant al Guvernului aflat la prima modificare importanta de componenta in cele trei luni de mandat petrecute la Palatul Victoria.

3. Labormed si-a vandut o parte din portofoliul de produse catre italienii de la Recordati

3. Labormed si-a vandut o parte din portofoliul de produse catre italienii de la RecordatiProducatorul bucurestean de medicamente Labormed, controlat de fondul de investitii Advent International, a batut palma cu italienii de la Recordati pentru vanzarea unei parti din portofoliul de produse pe care il detine.

„Pot confirma ca Recordati a achizitionat unele produse de la Labormed”, a declarat pentru Wall-Street.ro un reprezentant oficial al grupului Recordati. Acesta nu a oferit alte detalii.

Citeste aici
articolul complet

2. Isarescu: Gura bate fundul! Cine nu stie sa dialogheze sa plece acasa

2. Isarescu: Gura bate fundul! Cine nu stie sa dialogheze sa plece acasaGuvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a declarat ca politicienii vor afla curand ca pe pietele financiare "gura bate fundul", singura solutie fiind dialogul, care ar trebui sa domine discursul politic, iar cine nu il stapaneste sa plece, fara a avea pretentia sa-i scoata pe ceilalti din casa.

"Folosesc cuvintele unui foarte bun prieten al Romaniei, personalitate in lumea finantelor, care mi-a spus chiar asa: «Mai, voi chiar nu aveti ce sa faceti?» (...) Asa judeca lumea, si nu trebuie uitat ca lumea aceasta este formata din piete de unde Romania ia sume importante ca sa-si finanteze deficitul bugetar si ca sa merg mai departe pentru a plati salarii, pensii. Deci, aici nu e vorba de o joaca a BNR si de o interferenta. Aici este vorba de a trasmite semnale foarte clare ca aceasta tara trebuie sa mearga inainte, institutiile trebuie sa-si faca datoria (...) Fiecare trebuie sa-si faca datoria, iar in materie de finante internationale, atentie, si in finante interne, mai mult decat in oricare alta parte, spun eu ca gura bate fundul, si il bate rau de tot. Si nu avem nevoi de asa ceva. Este un mesaj pe care il repetam", a spus Isarescu

1. Tot ce trebuie sa stii despre coplata in sistemul medical

1. Tot ce trebuie sa stii despre coplata in sistemul medicalIncepand din aceasta toamna, vom plati ori de cate ori mergem la medic, la spital sau sa ne facem analizele. O banala consultatie ne va costa cel putin 4 lei, iar pentru o zi de spitalizare vom cheltui chiar si 60 de lei, bani pe care ii vom da in plus fata de contributia de asigurari sociale de sanatate.

Despre coplata, ca “leac” pentru abuzul de servicii medicale si pentru spagi, se tot vorbeste din 2009 incoace, dar pana acum niciun ministru al Sanatatii nu a pus in practica aceasta masura nepopulara. Proba "popularitatii" fusese data in 2003, in vremea ministrului Daniela Bartos. Atunci, la numai cateva zile de la introducere, coplata a fost retrasa sub presiunea contestatiilor.

Citeste Tot ce trebuie sa stii despre coplata in sistemul medical