Taxa de poluare auto

Taxa de poluare autoAplicatia pentru a calcula taxa de poluare auto pe 2012 este disponibila atat pentru telefoanele cu sistem de operare Android, cat si pentru cele Apple.

In ambele cazuri aplicatia este gratis si are un rating foarte bun.

Astfel, aplicatia iti permite sa calculezi usor taxa de poluare in functie de vechimea autoturismului, norma de poluare capacitatea cilindrica si emisiile de dioxid de carbon, conform legii 9 / 2012. Mai mult, aplicatia afiseaza si cea mai apropiata locatie unde poate fi platita taxa.

Cursul valutar direct pe telefonul mobil

Cursul valutar direct pe telefonul mobilCursul valutar este o aplicatie descarcata frecvent de utilizatorii de smartphone, fiind disponibila atat pentru Android cat si pe iOS (sistemul de operare al Apple).

Aplicatia include cursul oficial al BNR, un convertor valutar bazat pe cursul de referinta si widget-uri prin intermediul carora puteti urmari cotatia valutelor selectate direct pe desktop-ul telefonului.

Tax Express - prima aplicatie romaneasca de fiscalitate

Tax Express - prima aplicatie romaneasca de fiscalitateTax Express este prima aplicatie mobila de fiscalitate, dezvoltata de KPMG, ca sa ajute contribuabilul roman sa isi organizeze mai bine obligatiile fiscale.

Aplicatia este in teste pe Android si va fi disponibila in doua saptamani si pentru telefoanele Apple. De asemenea, utilizatorii o vor putea descarca gratuit.

Tax Express se conecteaza la agenda utilizatorului si il notifica cu privire la datele importante pentru depunerea declaratiilor la Fisc.

Gaseste rapid cel mai apropiat ATM al bancii tale

Gaseste rapid cel mai apropiat ATM al bancii taleCaut ATM este probabil cea mai utila aplicatie mobila pentru clientii obisnuiti ai bancilor. Ea permite utilizatorilor sa gaseasca cel mai apropiat al bancii preferate din Bucuresti.

Din pacate doar bancomatele celor mai mari banci din Capitala sunt prezente pe aplicatie, mai exact BCR, BRD, CEC, BT, Alpha, ING, Bancpost, UniCredit, Raiffeisen si Volksbank.

Aplicatia este gratuita si acopera peste 1400 de ATM-uri.

Totodata, si Intesa Sanpaolo Bank a lansat in aceasta vara o aplicatie pentru smartphone-uri care poate indica cel mai apropiat ATM din intreaga retea a bancii din 12 tari.


Calculator de salariu pentru angajatori

Calculator de salariu pentru angajatoriAplicatie creata de PayLex, companie specializata in servicii de calcul salarial si administrare de personal, ajuta atat angajatorii, cat si angajatii sa isi calculeze salariul conform legilor din Romania.

Programul este disponibil pentru telefoanele cu Android si este gratuit.

Ea permite calcularea salariului net, al celui brut si a celui complet.

Verificarea RCA-ului de pe telefonul mobil

Verificarea RCA-ului de pe telefonul mobilAplicatia este foarte utila in cazul accidentelor de circulatie, pentru a verifica instant pe baza numarului de inmatriculare sau a seriei de caroseriei daca cel care a provocat accidentul are asigurare RCA.

RCA Verifica Online se gaseste pe Google Play, baza de date cu aplicatiile Android, si este gratuit. De asemenea, aplicatia are un rating bun, de 4,4, ca urmare a evaluarii facute de utilizatori.

Internet banking pe smartphone

Internet banking pe smartphoneTot mai multe banci au dezvoltat aplicatii mobile de internet banking, disponibile pe telefoanele mobile cu Android si cele ale Apple.

Practic, cu aceste aplicatii ai acces la internet banking peste tot, poti sa iti verifici conturile, sa faci transferuri de bani sa localizezi ATM-urile respectivei banci, sa accesezi simulatoare de credite si de depozite si chiar sa platesti facturi cu telefonul mobil.

ING Bank, Millennium, Banca Transilvania, Garanti Bank, UniCredit Tiriac Bank, Citi Bank si Raiffeisen sunt printre bancile care au dezvoltat aplicatii mobile.