Samsung la MWC 2013

Samsung la MWC 2013La editia din acest an a Mobile World Congress nu putea lipsi cel mai mare producator de telefoane mobile din lume.

Cele mai noi informatii legate de eveniment sustin ca Samsung pregateste lansarea tabletei Galaxy Note 8.0, a unui telefon-tableta cu rezolutie 1080p, precum si lansarea smartphone-ului Galaxy Frame sau a unei noi versiuni pentru telefonul dual-Sim Galaxy Young Duos.

Mai mult decat atat, producatorul sud-coreean ar urma sa prezinte si primul dispozitiv mobil echipat cu platforma Tizen, un inlocuitor sau precursor al sistemului de operare Bada, lansat de Samsung in 2011.

Pentru sud-coreenii de la Samsung Mobile World Congress este o oportunitate fantastica de a-si promova echipamentele mobile cu care vor “defila” in 2013.

LG Electronics la MWC 2013

LG Electronics la MWC 2013LG isi pune mari sperante in evenimentul dedicat mobilitatii de la Barcelona. Sud-coreenii vor prezenta noua gama de smartphone-uri din 2013.

Printre “vedetele” evenimentului se numara LG Optimus G2, dar si prezentarea modelului Optimus G Pro, precum si linia “L series”, care va primi imbunatatiri fata de modelele lansate in urma cu un an.

Miza LG pe piata de smartphone-uri in 2013 va fi reprezentata de echipamentele tip telefon-tableta, cu dimensiuni de peste 5 inch.

Nokia la MWC 2013

Nokia la MWC 2013Finlandezii de la Nokia au programat deja o conferinta de presa in data de 25 februarie incepand cu ora 9 dimineata. Cel mai probabil, Nokia va lansa in cadrul Mobile World Congress prima tableta echipata cu Windows RT, care ar urma sa aiba un ecran de 10 inch si un procesor performant.

Totodata, finlandezii ar putea lansa si mai multe dispozitive mobile echipate cu o camera performanta denumita “Pure View” echipate cu Windows 8.

Sony la MWC 2013

Sony la MWC 2013Japonezii de la Sony sunt dintre putinii producatori care au avut lansari importante in cadrul evenimentului MWC.

In completarea dispozitivelor mobile din seria Xperia, japonezii pregatesc lansarea mai multor smartphone-uri precum C530X sau C550X, ambele ruland sistemul de operare Android 4.1.

Mai mult decat atat, Sony va prezenta tableta Xperia Z, despre care se stie ca va ajunge pe piata din Japonia in vara acestui an.

Huawei la MWC 2013

Huawei la MWC 2013Dupa ce Huawei a prezentat modelele Ascend D2, Ascend Mate si Ascend W1 la evenimentul Consumer Electronic Show din Las Vegas – de la inceputul anului, ne putem gandi ca chinezii au epuizat stocul de lansari pentru prima parte a lui 2013.

Nu este insa deloc asa. Un oficial din partea companiei a declarat ca in cadrul Mobile World Congress, Huawei va prezenta doua noi smartphone-uri, unul dintre acestea fiind un succesor al modelului Ascend P1.

Cel de-al doilea ar putea fi Ascend W2, un alt dispozitiv care va rula Windows Phone 8 si care ar putea incorpora un ecran de 4,5 inch, un procesor dual-core si o camera foto de 8 megapixeli.

ZTE la MWC 2013

ZTE la MWC 2013Ca si Huawei, chinezii de la ZTE au avut o reprezentatie foarte bine primita la CES 2013, dar promit noutati si in cadrul Mobile World Congress de la Barcelona.

Compania pregateste lansarea unui telefon-tableta ZTE Grand Memo, un smartphone gigant de 5,7 inch cu procesor quad-core si a unui alt terminal de 6,3 inch denumit Nubia Z7 – care va incorpora o memorie de 4GB, un ecran cu o rezolutie de 2560x1440px si o camera foto de 16 mp.

HTC la MWC 2013

HTC la MWC 2013Taiwanezii de la HTC au fost destul de tacuti in cadrul evenimentului CES din Las Vegas.

Desi compania a lansat smartphone-ul HTC One in cadrul unui eveniment separat in 19 februarie, la MWC, HTC ar putea prezenta publicului larg atat noul dispozitiv cat si gama completa de smartphone-uri pentru 2013.

Daca anul trecut, HTC a prezentat flagship-ul One X, anul acesta asteptarile sunt foarte mari. Taiwanezii mizeaza pe succesul modelului One, un dispozitiv cu specificatii de ultima generatie.

Totodata, HTC ar putea prezenta si alte dispozitive de dimensiuni mai mici, care vor completa gama de produse pentru 2013.