250.000 de locuinte au ramas pe intuneric

250.000 de locuinte au ramas pe intunericAproximativ 250.000 de locuinte au ramas pe intuneric luni seara la Manhattan din cauza unor pene de energie electrica provocate de sosirea ciclonului Sandy, a anuntat primarul New Yorkului Michael Bloomberg intr-o conferinta de presa.

La nivelul intregului stat New York, un numar de 1.374.312 persoane erau private de electricitate, a anuntat guvernatorul Andrew Cuomo intr-un mesaj postat pe Twitter.

Cel putin 13 persoane au murit in Statele Unite si Canada

Cel putin 13 persoane au murit in Statele Unite si CanadaCel putin 13 persoane au murit in Statele Unite si Canada din cauza unor rafale violente de vant si inundatii provocate de catre ciclonul Sandy.

Autoritatile locale din statele New York, New Jersey, Pennsylvania, Virginia si North Carolina au anuntat luni 12 morti, iar politia din Toronto a anuntat ca o femeie canadiana a fost ucisa de bucati de moloz smulse de rafale de vant.

Centralele nucleare din SUA nu au fost afectate de uraganul Sandy

Centralele nucleare din SUA nu au fost afectate de uraganul SandyNicio centrala nucleara din nord-estul Statelor Unite nu a fost obligata sa isi inceteze activitatea din cauza uraganului Sandy dar un reactor era totusi in stare de alerta din cauza cresterii nivelului apelor, a anuntat Agentia americana pentru siguranta nucleara (NRC).

In New Jersey, unul dintre statele cele mai afectate de uragan, o alerta a fost declansata la inceputul serii la reactorul Oyster Creek din cauza "unui nivel de apa excesiv".

Sapte tuneluri de metrou din New York au fost inundate

Sapte tuneluri de metrou din New York au fost inundateSapte tuneluri de metrou din New York au fost inundate din cauza cresterii apelor, provocata de uraganul Sandy, care a lovit metropola americana in cursul serii, a anuntat autoritatea pentru controlul transportului subteran, vorbind despre cea mai mare catastrofa din "108 ani" de existenta.

"Metroul newyorkez are 108 ani dar niciodata nu s-a confruntat cu o catastrofa atat de devastatoare ca cea din noaptea trecuta", a declarat Joseph Lhota, director al Metropolitan Transportation Authority (MTA).

Guvernatorii statelor mobilizeaza populatia pe Twitter

Guvernatorii statelor mobilizeaza populatia pe TwitterGuvernatori ai statelor vizate de sosirea iminenta a uraganului Sandy in zona de coasta utilizeaza Twitterul pentru a transmite mesaje in domeniul securitatii, ca lista drumurilor inchise, a zonelor in care electricitatea este intrerupta sau numere de apel gratuit in caz de urgenta.

De 24 de ore, guvernatorul New York-ului Andrew Cuomo a trimis aproximativ 100 de mesaje pe Twitter celor 35.000 de abonati pe care ii are contul sau, informandu-i cu privire la ultimele evolutii legate de sosirea uraganului.

Bursa din SUA inchisa doua zile consecutiv, pentru prima data in peste 100 de ani

Bursa din SUA inchisa doua zile consecutiv, pentru prima data in peste 100 de aniConditiile meteo impiedica deschiderea bursei din SUA pentru doua sedinte consectiv, pentru prima data in decurs de peste un secol, in contextul ravagiilor cauzate pe coasta de Est a Statelor Unite de uraganul Sandy, iar atentia se indreapta acum spre ziua de miercuri.