Disparitia executorilor bancari va da fiori reci restantierilor

Disparitia executorilor bancari va da fiori reci restantierilorTransformarea executorilor bancari in executori judecatoresti va aduce o crestere a costurilor de executare, insa procesul poate deveni mult mai brutal, scrie Capital.

Pana acum, procesul de executare a clientilor rau-platnici la credite sau a girantilor era coordonat de executorii bancari, cei care aplicau in mare parte strategia bancii. Corpul executorilor bancari numara in prezent peste 300 de membri activi.

Super Bingo Metropolis, de la Antena 1, si-a pierdut licenta

Super Bingo Metropolis, de la Antena 1, si-a pierdut licentaCei sapte membri ai Comisiei de autorizare a jocurilor de noroc au decis ieri, in unanimitate, revocarea licentei de joc a firmei SC Phoenix Games SRL, cea care organizeaza jocul Bingo Metropolis, transmis in fiecare duminica de catre Antena 1. Comisia a fost prezidata chiar de catre ministrul Finantelor, Bogdan Dragoi, relateaza Evenimentul Zilei.

Decizia comisiei are la baza datoriile de peste 1,2 milioane de euro pe care firma le inregistreaza la bugetul de stat.


Cum ajung clientii buni sa plateasca dobanzi mari

Cum ajung clientii buni sa plateasca dobanzi mariMajoritatea bancilor de pe piata autohtona nu diferentiaza nivelul dobanzilor practicate in functie de profilul de risc al clientilor.

Cateva dintre ele acorda reduceri de dobanzi debitorilor din unele categorii de clientela, insa cele mai multe ignora posibilitatea de a-i penaliza pe cei care in trecut nu si-au platit ratele la timp, potrivit Finantistii.ro.

Segmentarile mai elaborate ar putea duce insa la reducerea dobanzilor pentru unele categorii de debitori, dar si la majorarea lor pentru cei raportati ca rau-platnici

Tarom si drumul sinuos catre profit

Tarom si drumul sinuos catre profitFondul Monetar International (FMI) a pus din nou ochii pe Tarom. Institutia vrea ca linia aeriana de stat sa returneze celor de la Boeing o aeronava de tip 737-800, detinuta prin contract de inchiriere, miscare care ar face parte din programul de reducere a cheltuielilor liniei aeriene, relateaza Dailybusiness.

Solicitarea referitoare la aeronava inchiriata a fost formulata de FMI in Memorandumul de intelegere incheiat cu Guvernul Romaniei. Practic, Fondul cere ca Tarom sa restituie aeronava sau sa reduca rata de chirie la nivelul pietei pana la sfarsitul lunii martie.

Cum poti afla viteza reala a conexiunii la internet

Cum poti afla viteza reala a conexiunii la internetCirca 3.000 de internauti romani isi vor putea verifica viteza reala a conexiunii de internet cu ajutorul unui proiect derulat de Comisia Europeana (CE), relateaza Gandul.

La nivelul Uniunii Europene vor fi selectate in total circa 100.000 de peroane a caror conexiuni la internet vor fi monitorizate pe banii CE, internautii urmand sa primeasca la sfarsitul fiecarei luni un e-mail cu detalii privind calitatea conexiunii lor.